Geri sayım başladı

Bu sezon ilk kez TFF 2. Ligde mücadele edecek olan Anadolu Selçukluspor, bu hafta içinde top başı yapıyor

Bu sezon ilk kez TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan Anadolu Selçukluspor, bu hafta içinde top başı yapıyor. 25 Temmuz Çarşamba günü çalışmalarına başlayacak olan temsilcimiz, transferde de sona doğru yaklaşıyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor’da yeni sezon planlamasına devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz günlerde 20 Temmuz olarak açıklanan antrenmanların başlangıcını tesislerde yapılan tadilat nedeni ile ertelemişti. Temsilcimiz çalışmaların 25 Temmuz’da başlayacağını açıkladı. Bir diğer taraftan da transfer çalışmalarına aralıksız devam eden Anadolu Selçukluspor, yapacağı 3 veya 4 transfer ile takım kadrosunu belirlemiş olacak. Yeşil-beyazlıların, eksik gördüğü sağ kanadın ön ve arkasına transferler yapacağı gelen haberler arasında. Ayrıca Teknik Adam Salih Eken, geçtiğimiz gün yapılan seçmelerde 2. lig için hazır oyuncular göremediklerini, ancak birkaç tanesinin BAL’a oynayabileceğini düşündüklerini ve tavsiye ettiklerini söyledi.

Konyaspor’dan Teknik adam Hüsnü Özkara’nın belirlediği 4 isimle yeni ekibini oluşturmanın ilk adımını atan yeşil-beyazlılar, transferde ise 8 futbolcu ile anlaştı. Eski Konya Şekerspor kadrosundan ise 5 futbolcu bulunuyor. Temsilcimiz kadro sayısını 3’ü kaleci 24 futbolcudan oluşturmanın hesaplarını yapıyor. Anadolu Selçukluspor’un transferini yaptığı isim sayısı 8’e çıktı. Torku Konyaspor’dan gelen 4 futbolcu ile kadrosunu şekillendirmenin startını veren yeşil-beyazlılar, Sarayönü Belediyespor’dan 1986 Ilgın doğumlu forvet Tayyar Karadağ, Kastamonuspor’dan 1989 Ankara Gölbaşı doğumlu orta saha oyuncusu Serhat Mermer, Karsspor’dan 1990 Altındağ doğumlu defans oyuncusu Göktuğ Uzunoğlu, yine Karsspor’dan 1989 İstanbul Kadıköy doğumlu orta saha oyuncusu Ekrem Sütçü, Gebzespor’dan 1990 İstanbul Bakırköy doğumlu stoper Ümit Kocabaş, Ankara Türk Telekom’dan 1992 Kütahya Tavşanlı doğumlu forvet Barlas Yener, Bandırmaspor’un kalecisi Deniz Yıldırım ve Çanakkale Dardanelspor’un stoperi Volkan Fındıklı ile sözleşme imzaladı.

3 kaleci ve 21 futbolcu olmak üzere toplam 24 kişilik bir kadro oluşturmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda Rıfat Erdem, Ali Kireş, Abdullah Çoban, Abdulkerim Kılıç’ın Anadolu Selçukluspor’da forma giymesini kararlaştırılmıştı. Ayrıca yeşil-beyazlılarda Şekerspor’un kadrosundan da 5 isim bulunuyor. Temsilcimizde Ahmet Önay, Rıdvan Sağlam, Kenan Karışık, Can Akdemir ve Cihat Kocatürk’de forma giyecek. Öte yandan yeşil-beyazlılar ile her konuna anlaştığından söz edilen Konyalı futbolcu Uğur Yanıkdemir, Tokatspor ile sözleşme imzaladı. Anadolu Selçukluspor’un teknik adamı Salih Eken, tamamen yeni futbolculardan kurulu bir kadro ile yeni sezonda mücadele edeceklerini söyledi. Eken, Arzu ettikleri futbolcu sayısına ulaşmak için transfere devam edeceklerinin altını çizdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto 2. Lig’de 2012-2013 sezonunda geçerli olacak statüyü açıkladı. Yeni statüde, 2. Lig’den Spor Toto 3. Lig’e düşecek takım sayısında değişiklik yapıldı. Geçen sezon başında yayımlanan statünün “Müsabaka sistemi” bölümünde, “TFF 2. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 15, 16 ve 17. sıraları alan 3 (üç) takım olmak üzere toplam 6 takım TFF 3. Ligi’ne düşer” biçimindeki madde, yeni statüde “Spor Toto 2. Lig’de, çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 16. ve 17. sıraları alan 2’şer takım olmak üzere toplam 4 takım Spor Toto 3. Lig’e düşer” şeklinde değiştirildi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri