General düzenlemesine Çiçek'ten açıklama

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni protokol düzenini içeren haberlere dair açıklamalarda bulundu
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni protokol düzenini içeren haberlere dair, ''Meclis Başkanlığı olarak bizim herhangi bir protokol düzenlememiz söz konusu değildir. Devlet protokolünde kimin hangi sırayla yer alacağı hususu ilgili bakanlıkça düzenlenmektedir'' dedi.
Çiçek, ''yeni protokol düzeninin Meclis'te de uygulanacağına'' ilişkin haberler üzerine, AA muhabirine açıklamada bulundu.
Cemil Çiçek, şunları kaydetti:
''TBMM başkanlığı olarak bizim herhangi bir protokol düzenlememiz söz konusu değildir. Devlet protokolünde kimin hangi sırayla yer alacağı hususu ilgili bakanlıkça düzenlenmektedir. Bu protokole TBMM olarak uymak durumundayız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı protokolünde Meclis sadece mekan olarak bu süreçte yer almaktadır. Meclis Başkanlığı olarak protokole dair zevatın Meclis'e giriş ve çıkışıyla ilgili hususlarda görevimiz vardır. Kaldı ki bazı televizyon kanallarında yer aldığı şekilde bizim bu düzenlemelerle ilgimiz bulunmamaktadır. Düzenlemenin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı konusunda bilgimiz bulunmamaktadır.''
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri