Genelkurmay Başkanlığı: Pkk, Muş’ta Birisi Kız, 10 Çocuğu Kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK’nın Muş’un Bulanık ilçesinde köylülere camide propaganda yaptıktan sonra birisi kız olmak üzere yaşları 12 ile 15 yaşları arasında 10 çocuğu kaçırdığını açıkladı. Genelkurmay’dan...

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK’nın Muş’un Bulanık ilçesinde köylülere camide propaganda yaptıktan sonra birisi kız olmak üzere yaşları 12 ile 15 yaşları arasında 10 çocuğu kaçırdığını açıkladı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: "07 Eylül 2014 günü gece geç saatlerde, Muş/Bulanık Erentepe beldesi Çataklı köyüne gelen bölücü terör örgütü mensubu bir terörist grubu, köy halkını camide toplayarak propaganda yapmışlar ve köylülerin kendilerine destek vermelerini istemişlerdir. Bilahare anılan terörist grup, köyden birisi kız olmak üzere yaşları 12 ila 15 arasında olan 10 çocuğu yanlarına alarak götürmüşlerdir."

PKK, IRAK TOPRAKLARINDAN DOÇKA İLE TACİZ ATEŞİ AÇTI

Genelkurmay Başkanlığı, ayrıca terör örgütü PKK militanlarının hududun Irak tarafından Uludere Beyaz Tepe Üs bölgesine doçka uçaksavar makineli tüfeği ile aralıklarla taciz ateşi açtığını bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "48'inci Hudut Tugayı 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı (Uludere/Şırnak) Beyaz Tepe üs bölgesinde konuşlu bulunan unsurlarımıza; bölücü terör örgütü mensubu dört terörist tarafından, Türkiye-Irak hudut hattının 2000-2500 metre güneyinde ve hududun Irak tarafında bulunan 1872 rakımlı tepe bölgesinin birkaç ayrı noktasından, doçka uçaksavar makineli tüfeği ile aralıklarla taciz ateşi açılmıştır. Yapılan taciz ateşine, Beyaz Tepe üs bölgesinde bulunan unsurlarımız, hafif ve ağır silahlarla anında karşılık vermiştir. Unsurlarımız tarafından açılan karşı ateşi müteakip, taciz ateşi kesilmiştir. Olayda, herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri