Genelge kağıt üzerinde kalıyor

Evsizler için çıkarılan genelgenin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından dikkate alınmadığını söyleyen Şefkat-Der Gönüllüsü Hayrettin Bulan, “Devletin en yetkili insanlarının kararlarına rağmen görevlerini ihmal ediyor. Genelgeler kağıt üzerinde kalıyor”

Şefkat-Der Gönüllüsü Hayrettin Bulan, özellikle bu günlerde evsizlere ve yaşlılara daha fazla sahip çıkılması konusunda çağrıda bulundu. İlgili kurum ve kuruluşların çıkarılan genelgelere yeterince hakim olmadığını ve genelgenin işlevselliğinin olmadığı konusunda da sert eleştirilerde bulunan Bulan, herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

GENELGE KAĞIT ÜZERİNDE KALIYOR

Bulan, “Sokağa çıkma yasağında evsiz yaşlı bir insan sokakta, bankta büzüşerek öldü haberini mi bekliyorsunuz? Siyasi kutuplaşmaları, kavgaları ne olur bir tarafa bırakalım lütfen. Kimimiz hükümeti, kimimiz belediyeleri suçlamayı bırakıp acil çözüm için dayanışma içinde olalım. Bakanlık genelgesi kağıt üzerinde kaldı yine. Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genelge de yayınladı. Evsizleri kimsesizleri kamu misafirhanelerine yerleşirin. Gerekirse otellere yerleştirin diye. Valilik, İl Sosyal Yardımlaşma Vakfına, Kaymakamlık, İlçe vakıf yetkililerine, evsizler sorununu anlatmaya imkân bulamıyor. E-maille nasıl ulaşsınlar! 183 Hattı düşmüyor. 155 -112 Hattı, 153 Hattı bile yarım saatte düşüyor. Düşse bile sorun çözülmüyor. Polislere Zabıtalara yansıyan evsiz vakalarını polis de zabıta da yerleştirecek bir yer bulamıyor. Bazı bürokratlar da kraldan çok kralcı. Devletin en yetkili insanlarının kararlarına rağmen görevlerini ihmal ediyor. Nasıl olsa hesap soran olmaz diye. Genelgeler kağıt üzerinde kalıyor” dedi.

EVSİZLER ŞİMDİ DAHA BİR MUTSUZ

“İnanın bu bakanlık genelgesinin çıkması için çok yoğun mücadele ettik ama maalesef hala illerimizin çok büyük çoğunluğunda evsiz insanlarımız hala sokakta” diyen Bulan, daha sonra şunları kaydetti: “Maalesef bu tür genelgeler genelde hep kağıt üzerinde kalıyor. Halk baskı yapmazsa, medya baskı yapmazsa bir netice çıkmıyor. Televizyonlarda da sabahtan itibaren evsiz insanlar otellere yerleştirilecek haberlerine rağmen, görevlilerce öyle bir uyuşukluk ihmalkârlık var ki. Çoğu yetkili genelgeye yok gibi davranıyor. Biz yönlendirdiğimiz evsiz insanlarımıza gönderiyoruz yetkililere gösterin diye. Lütfen, valilik kaymakamlık ve belediyeleri bu ihmalkarlığı önlenmesi için, çok acil sistemli bir şekilde evsiz insanlarımızın barınma, yemek sağlık sorunlarının çözümlenmesi için yönlendirelim. Bu Koronavirüslü günlerde evsiz insanlarımız daha bir buruk. Daha bir kırgın... Ne olur acil dayanışmada olalım. Şefkat-Der olarak Barınma Evlerimiz doldu. Biz de pansiyon odaları kiralayarak, denizyıldızı misali bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ne olur hem devlet kurumlarını yönlendirelim hem de boş evi hatta dükkanı olan hatta bir otele pansiyona bir tane bile evsiz insanımızı yatırma çabası içine girelim. Masraflarını karşılama imkanı olanlar harekete geçsin. Ne olur hatta kendi evimizde misafir edelim. En azından yaşlı büyüklerimize evimizin bir odasını ayıralım.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri