‘Genel Sağlık Sigortası sorunlarla dolu’

Türkiye Partisi Konya İl Sekreteri Mehmet Değirmenci, 1 Ekim Cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek olan 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Yasasının bireylere ek maddi yükler getireceğini söyledi.
Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısıyla 1 Ekim Cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek olan Sosyal Güvenlik Yasasını değerlendiren Değirmenci, SSK, BAĞ-KUR, isteğe bağlı BAĞ-KUR olanlar ile memur statüsünde çalışanlar dışında kalanların 1 Ekim'den sonra genel sağlık sigortası primi ödeyeceklerini belirtti.

İşten ayrılanların 100 gün olan sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin 10 güne düşürülmekte olduğunu dile getiren Değirmenci, şunları kaydetti:
''İşten ayrılan çalışanların 10 gün içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirimde bulunmaya zorlanmaktadır. Bulunmayanlar hakkında ise 5510 sayılı kanunun 102 maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre idari para cezası uygulanır. Bu ceza ise o tarihteki asgari ücretin brüt tutarı kadardır. Dünyanın birçok ülkesinde kanunlar çalışanların hak ve menfaatlerini koruyucu ve kollayıcı bir şekilde düzenlenir. O kanunlar çalışanların alım güçlerine göre dizayn edilir. Çalışan bir kişi için asgari geçim endeksinin (yoksulluk sınırı) bin 467 lira 60 kuruş olduğu bir ülkede 4 kişilik bir ailenin asgari geçim endeksi de 2 bin 931 lira 81 kuruş olmaktadır. Hiçbir çalışanın özellikle de ülkemizde çalışan kişiye bin 467 lira 60 kuruş verilmediğini hepimiz bilmekteyiz.''
Ayrıca Değirmenci, Genel Sağlık Sigortası'nın (GSS) yeniden ele alınıp günün şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri