Genel Kurul'da Bdp'liler İle Ak Partililer Arasında Gerginlik

TBMM Genel Kurulu’nda HSYK görüşmeleri sırasında söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kayseri’de meydana gelen kazada olay yerine belediye başkanının gelmediğini iddia ederek, başkanın bu tavrını eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda HSYK görüşmeleri sırasında söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kayseri’de meydana gelen kazada olay yerine belediye başkanının gelmediğini iddia ederek, başkanın bu tavrını eleştirdi. Konuşması sırasında kendisine AK Parti sıralarından İzmir Milletvekili Hamza Dağ tepki gösterdi. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de AK Parti sıralarına yürüyünce tansiyon yükseldi. Araya milletvekillerinin girmesiyle tartışma kavgaya dönüşmeden yatıştırıldı.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın yönettiği oturumda söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kayseri’de meydana gelen kazaya ilişkin üzüntüsünü dile getirdi. Konuşmasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’na eleştiriler yönelten Sakık’a AK Parti sıralarından tepki geldi. Sakık ile AK Partili vekiller arasında sözlü sataşma yaşandı. Sakık konuşmasını bitirdikten sonra yerine geçti. Bunun üzerine AK Partililer Bahçekapılı’dan sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi. Bahçekapılı da sataşma olmadığını belirterek AK Parti Muş Milletvekili’nin yerinden açıklama yapabileceğini belirtti.

AK PARTİLİLER İLE BAHÇEKAPILI ARASINDA TARTIŞMA

Bir dakikalık açıklamanın ardından İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kürsüden söz vermediği için Bahçekapılı’ya tepki gösterdi. Bahçekapılı da sataşma olmadığı yönündeki ifadesini tekrarlayarak AK Partili vekillerin ısrar etmemesini istedi. Bu tartışmalar yaşanırken BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken AK Parti sıralarına yürüdü. Bu kez BDP’li Sakık da Baluken ile birlikte AK Parti sıralarına doğru yaklaşmaya başladı. Bunun üzerine tartışma büyüdü. Her iki taraf sözlü tartışmasını sürdürdü. Araya milletvekillerinin girmesiyle tartışma kavgaya dönüşmeden yatıştırıldı. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da birleşime 10 dakika ara verdi.

Öte yandan Genel Kurul’da HSYK kanun teklifiyle ilgili metinde yer alan 12. madde de oylanarak kabul edildi. 13. maddenin müzakeresi yapılıyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri