Genel kurul günü

Konyaspor bugün yeni başkanını seçiyor. 18 Haziranda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelen kongrede Zeki Çimenin başkanlığına kesin gözü ile bakılıyor. Kongre saat 19.00da

Başarısız bir sezonun ardından Turkcell Süper Lig’den Bank Asya 1. Ligi’ne düşen Konyaspor’da kongre günü.  Başka bir deyişle, yeşil-beyazlı kulübün delegeleri 22. başkanı bugün seçecek. 18 Haziran’da çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile bugüne ertelen olağanüstü genel kurul,  Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda saat 19.00’da başlayacak. Bugün yapılacak genel kurulda  çoğunluk aranmayacak 804 delege oy kullanacak.

18 Haziran’da yapılması gereken genel kurul, hem başkan adayı olmaması hem de çoğunluk sağlanamaması nedeniyle bugüne ertelenmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyaspor’un sahipsiz kalmaması adına yaptığı istişareler olumlu sonuç vermiş ve işadamı Hilmi Kulluk iyi bir yönetim noktasında çalışmalar yapmıştı. Bahattin Karapınar’ın başkanlığında genç işadamlarından oluşan bir liste oluşturan Kulluk, kamuoyundan da büyük bir destek almıştı. Ancak, başkanlık için ismi geçen Bahattin Karapınar’ın ailevi sorunları ileri sürerek, başkan olmayacağını açıklaması üzerine büyük bir şok yaşayan Hilmi Kulluk, bu onurlu görevden affını istemişti.
Konyaspor’da yaşanan bu olumsuz gelişme sonucunda gözler yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e çevrilmişti. Ancak, Akyürek’in daha önceden planlanan Amerika seyahati ise işleri daha da karıştırmış ve Konyaspor tamamen sahipsiz bırakılmıştı. Yeşil-beyazlı ekibin sahipsiz kalmaması için yapılan çalışmalar sonuç vermemiş, isimleri geçen Ahmet Şan, Mehmet Köseoğlu, Faruk Turhan ile yapılan görüşmelerden de sonuç alınamamıştı. Ancak, yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları ile birebir ilgilenen Zeki Çimen ismi gündeme bomba gibi düşmüş ve Çimen’in başkanlığına sıcak bakılmıştı.
Konyaspor’da bugün gelinen noktada ise Zeki Çimen’in başkanlığına kesin gözü ile bakılırken, Konyaspor’un sahipsiz kalmaması adına başkanlığını resmen açıklayan Ramazan Özer’in de bugün yapılacak olan kongreye liste sunacağı öğrenildi. Ancak, Özer’in Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in destek vereceği bir listenin karşısına çıkmayacağı da gelen bilgiler arasında.
Bugün yapılacak olan kongre için herhangi bir liste çalışması yapmadığını açıklayan Zeki Çimen’in, dün akşam saatlerinde bazı eski yöneticilerle bir araya geldiği ve ikna olduğu öğrenildi. Çimen’in bugün yapılacak genel kurula liste sunacağı ve kulübü sahipsiz bırakmayacağı sızan haberler arasında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri