Gençlik Ve Spor Bakanlığı Hikaye Yarışması Düzenliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, okuyan, düşünen ve yazan genç yeteneklere sahip çıkmak amacıyla 'Genç Kalemler Hikâye Yarışması' düzenliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, okuyan, düşünen ve yazan genç yeteneklere sahip çıkmak amacıyla 'Genç Kalemler Hikâye Yarışması' düzenliyor. Yarışmanın birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilere akıllı cep telefonu, üçüncülere de tablet bilgisayar hediye edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, gençlerin bilim, sanat ve kültürel alanda ilgisini artırmak için bu yarışmanın düzenlendiğini kaydetti. Edebiyata gönül veren, duygularını yazıya döken tüm gençlerin söz konusu yarışmaya katılmasını tavsiye eden Hacıcaferoğlu, “Çağdaş Türkiye'de aydınlık yarınlar için gençlerimiz bu tür faaliyetlere katılsın ki biz de onları destekleyelim. Hem edebiyat kazansın hem de genç yazarlar bu sayede yetişsin.” dedi.

Hoşgörü, şükür, vefa, saygı, sabır ve empati gibi konu başlıklarının yer aldığı yarışma iki kategoride düzenlenecek. Birinci kategoriye ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler ile 14-19 yaş arası gençler, 2. kategoriye ise 20-29 yaş arasındaki gençler katılabilecek. Yarışmanın seçici kurulunda İskender Pala, Doğan Hızlan, Cemil Kavukçu, Beşir Ayvazoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Yakup Çelik ve Tacettin Şimşek gibi ünlü edebiyatçılar yer alıyor. Adaylar eserlerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine elden ya da posta yoluyla teslim edecek. Başvurular 22 Kasım'da sona erecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri