Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Bizden daha hızlı, daha güçlü ve daha pratik düşünen yapay zekayı kullanacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sporda doğru antrenman teknikleriyle sakatlıkların önlenmesi gerektiğini belirterek, "Yapay zekayı en iyi kullanan bakanlık olmak istiyoruz" dedi.

Bakan Bak, Yapay Zekada Güncel Bilimsel Gelişmeler ve İyi Uygulama Örnekleri Konferansı'na katıldı.

Bakanlığın merkez yerleşkesinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada yapay zeka konusuna üniversite yıllarından beri ilgi duyduğunu ifade eden bakan Bak, gençlerin de yapay zekaya meraklarının farkında olduklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "dinamik yapısına" dikkati çeken Osman Aşkın Bak, şöyle devam etti:

"Gençlik merkezlerimize ve gençlik kamplarımıza gelen evlatlarımıza yapay zeka konusunda yol göstereceğiz. Gençlik merkezlerimizde başladığımız kodlama ve dene-yap atölyeleri başta olmak üzere oradaki çocukların heyecanını görüyoruz. Ülkemizde gençlerimizin çok ciddi bir teknolojik açlığı var ve bu artarak devam ediyor. Bu konuda onların yollarını açmamız lazım. Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'müz ile yapay zekanın bakanlığımızda kullanımına ilişkin verimli ve uygulamalı bir toplantı gerçekleştirdik. Yapay zekanın bakanlık bünyesinde etkin şekilde kullanılması için gayret göstereceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri