Gençlik sosyal etkinliklere devam ediyor

Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu Değerler Eğitimi Komisyonunun geçmiş yıllarda da düzenlediği “Namazda Buluşuyoruz” etkinliği devam ediyor.

Bu yılki ilk programda, Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu öğretmenleri, velileri ve öğrencileri Yatsı Namazında okul mescidinde bir araya geldi. Programda Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu’nda 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen 15 Temmuz Milli İrade Sokağı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Öğrencilerine sahip oldukları değeri koruma ve öğrencilerde farkındalık oluşturma adına yapılan bu çalışma velilerden büyük beğeni topladı. Her ay yapılmaya çalışılan ve Gençlik İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen programa, tüm Gençlik paydaşları bir araya geldi. Yatsı namazının kılınmasıyla başlayan program, Konya Merkez Vaizlerinden Salih Doğan’ın sohbeti ile devam etti. Birlik olmanın önemi ve gerekliliği konusunu ele alan Doğan, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde birliğimize kast eden şer odaklarına fırsat verilmemesi, Müslümanların bağlarının kuvvetlendirerek sinsi yapılanmalara müsaade etmemeleri gerektiğini ifade etti. Sohbetin ardından söz alan Özel Gençlik İlkokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, öğrencilerin sayısal ve sözel becerilerinin gelişmesinin yanı sıra sosyal faaliyetlere katılması, sağlıklı yaşam bilincinin oluşması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bu etkinliklere velilerimizi de dahil ettik. Ayda 1 kez olmak üzere güneş doğmadan okulumuzda buluşuyoruz. Aynı ortak hassasiyetler üzerinden okul ve aile ile ortak bir değer oluşturmaya çalışıyoruz diyerek programa destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti. Program aşure ikramı ile sona erdi. Organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getiren veliler, programın organizesi teşekkür etti.

GENÇLİK SÖYLEŞİLERİ DEVAM EDİYOR

Okumayı boş zaman etkinliği değil, hayat biçimi haline getirmek için farklı etkinliklerle öğrencilerine hizmet veren Özel Gençlik İlköğretim Okulu öğrencilerini Eğitimci Yazar Ufuk Tufan ile buluşturdu. Okulda uygulanan okuma çalışmalarıyla okulda okuma kültürünün oluşması için önemli adımlar atan Gençlik İlkokulu/Ortaokulu, öğrencilerini yazarlarla buluşturarak onların farkındalıklarının artmasını ve onların da üretme isteklerini harekete geçirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda birçok etkinlik düzenleyen Gençlik İlkokulu/Ortaokulu, Türkçe Zümresinin organizesiyle öğrencilerini, Eğitimci Yazar Ufuk Tufan ile imza ve söyleşi programında buluşturdu. Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen söyleşi, “ Hedef Belirlemek, Okumak ve Yazar Olmak” konuları ele alındı. Söyleşinin soru cevap bölümünde öğrenciler merak ettiklerini sorma fırsatı buldu. Renkli görüntülere sahne olan program yazarın kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi. Program sonunda Ufuk Tufan’a teşekkür eden Okul Müdür Yardımcısı Nurettin Kabak, öğrencilerin ufkunu açacak onlara örnek olacak bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek organizeyi tertip eden ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri