Gençlik gelecekteki gücümüz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 2023 yılında dünyaya küresel güç olarak girmesinin en önemli şartının, yeni gençliğin dünyaya açık bir formasyonla yetişmesi olduğunu söyledi

Davutoğlu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından Konya Dedeman Otel'de düzenlenen ''Avrupa Gençlik Festivali'nde Buluşalım'' başlıklı toplantıda konuştu. 
Küreselleşen dünyada toplumların birbirlerini daha çok tanıma ihtiyacı hissettiğini anlatan Davutoğlu, ''Bu programların her birinin farklı etkileri var ama temel hedefi; kültürlerarası iletişimi artırmak. Son 7 yıl içinde 170 bin gencimizin yurtdışına gittiği bilgisini aldım. Türkiye'nin 2023 yılında dünyaya küresel güç olarak girmesinin en önemli şartı, yeni gençliğin dünyaya açık bir formasyonla yetişmesidir. Bizim gençlerimizin Avrupa'ya gittiğinde o ülkelerin kültürleriyle hemhal olabilecek vasıflara, onların içinden gelmiş insanlarla çalışabilecek vasıflara sahip olması lazım. Bu konuda gençlere güveniyoruz'' dedi.
AVRUPA'DA DERS KİTAPLARINDAKİ YANLIŞ TÜRKİYE İMAJI
Son 6 yıl içinde 100 bin gencin yurtdışından Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Davutoğlu, bu gençlerin Türkiye'nin dünyaya tanıtılması için iyi bir imkan olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. 
Halen Avrupa'daki ders kitaplarında çok yanlış bir Türkiye imajı bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, ''Bu imaj ancak onların bizzat buraya gelip görmeleriyle aşılabilir. Bizzat gelip görmenin kazandıracağı birikim ve ortaya koyacağı imaj değişikliliği büyük önem taşıyor. İşte bu 100 bin genç herhalde döndüklerinde bizim halkımızın ne kadar misafirperver, kültürümüzün ne kadar hoşgörülü, medeniyetimizin ne kadar güçlü olduğunu anlatırlar'' diye konuştu. 
Gençlere tavsiyelerde bulunan Davutoğlu, onlara sosyal hayatta aktif olmaları gerektiğini anlattı.

''BİR GÜN AB'NİN TAM ÜYESİ OLACAĞIZ''-

''Türkiye'nin önüne konulan tüm siyasi engellere, problemlere rağmen biz inşallah bir gün AB'nin tam üyesi olacağız'' diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 
''AB'ye girdiğimizde de sizler, Avrupa Parlamentosu'nun en güçlü sesleri olacaksınız. Avrupa kurumlarının en etkin bireyleri olacaksınız. Biz, edilgen bir ülke olmak için AB'ye girmiyoruz. Biz, Avrupa'nın da kaderini değiştirmek için AB'ye giriyoruz. Bu donanımla AB'ye girdiğimizde sizlerin temsil ettiği Türkiye, Avrupa'da çok daha etkin bir Türkiye olacaktır.'' 
Toplantıya, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Programdan sonra ebru yapan bir öğrencinin yanına gelen Davutoğlu, eline fırça alarak ebru yapmaya çalıştı.
DAVUTOĞLU PARAZİTOİT SALIMI YAPTI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Biz bu ülkede her insan başı dik ve onurlu şekilde yaşasın istiyoruz. Kimse bu kardeşlerin arasına fitne sokamayacak'' dedi. 
Seçim çalışmaları kapsamında Altınekin'e gelen Davutoğlu, ilçe girişinde bir buğday tarlasında, süneyle mücadele kapsamında parazitoit salımı yaptı. 
Konya Tarım İl Müdürü Bülent Alparslan'dan süne mücadelesi hakkında bilgi alan Davutoğlu, daha sonra hazırlanan kapsüllerdeki parazitoitleri tarlaya bıraktı. 
Daha sonra ilçe merkezinde halka hitap eden Davutoğlu, yanında bulunan Konya Milletvekili ve milletvekili adayı Ayşe Türkmenoğlu'nu kastederek, ''Altınekin'in gelini Ayşe Hanım burada. Bizde 'gelin' demek, 'esas aktör' demek. Dolayısıyla Altınekin gelinine sahip çıkar umarım. Gelin de Altınekin'e sahip çıkar'' dedi.
BAKAN ILGIN’DA ÇEŞİTLİ AÇILIŞLARA KATILDI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim gezileri kapsamında Konya'nın Ilgın ilçesinde yapımı tamamlanan Belediye Kapalı Pazar Yeri'nin açılış törenine katıldı. 
Tören öncesi Lala Mustafa Paşa Camii'nde namaz kılan Bakan Davutoğlu tören alanına yürürken, referandum döneminde akülü araba söz verilen Bekir Ekici'yle sohbet etti. Bakan Davutoğlu, Ekici'ye söz verilen arabanın alınmadığını öğrenince Vali Doğan'a ve kaymakama talimat vererek arabanın teslim edilmesini istedi. Yolda şeker hastalığı nedeniyle yürüyemeyen ve el arabasıyla doktora götürülen Döndü Yuvak'la bir süre sohbet eden Bakan Davutoğlu daha sonra tören alanına doğru devam etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri