Gençlik Eğitim Merkezi faaliyetleri sürüyor

Konya Gençlik Eğitim Merkezinde faaliyetler tüm hızıyla sürüyor.

Konya Gençlik Eğitim Merkezinde faaliyetler tüm hızıyla sürüyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Uluslar arası Organizasyonlar Daire Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programında yer alan Gençlik Merkezleri Arası Değişim programı gereğince Konya ve Malatya illeri arasında karşılıklı yapılan değişim önceki akşam yapılan basın toplantısı ve yemekle sona erdi. Konya Gençlik Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin toplantıda, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz Uluslar arası Organizasyonlar Dairesi Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programında yer alan ve Konya ile Malatya illeri arasında gerçekleştirilen değişim programı başarıyla sonlanmıştır. Konya olarak Malatya’da en iyi şekilde ağırlandık, gençler aralarında kaynaştı. Herkes birbirinden memnun olarak ayrıldı ve daha sonra biz Malatya ilini Konya’da ağırlamaktan onur duyduk. Hafif ama çarpıcı bir program hazırlayıp, Konya’nın tarihi yerlerini gezdirmeyi amaçladık. Başta Mevlana müzesi olmak üzere, Akşehir ve Beyşehir’deki tarihi güzellikleri arkadaşlarımıza tanıttık. Aynı şeyi Malatya ili de yaptı. Zaten bu programın amacı farklı şehir veya bölgede yaşayan gençlerin yeni yerler görmesi, kültürel farklılıkları tanıması, yeni arkadaşlıklar kurması ve deneyim kazanmalarının sağlanmasıydı. Her iki ilimizin yöneticileri olarak bizler ve değişim programında yer alan gençlerimiz memnun olarak programı başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bize destek veren herkese ve basınımıza ilgisinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Malatya Gençlik Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Durmuş ise, “Gençlerimizin birbirleriyle kaynaşmaları ve Malatya-Konya arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesi, herkesten çok bizleri memnun etmiştir. Konya’da en iyi şekilde ağırlandık, beş günlük kısa zaman dilimi içerisinde çok yer gördük. Burası gerçekten tarihi değerlerle dolu bir yer. Gönül isterdi ki, daha fazla yeri tanıma şansımız olsaydı. Her şeye rağmen bize gösterilen ilgi ve gençlerin kaynaşmaları sevindirici. Malatya-Konya arasında artık ömür boyu dostluk bağı kurulmuştur. Başta Gençlik Eğitim Merkezi Müdürü sayın Abdurrahman Şahin olmak üzere, Konya’da hemen her derdimizle yakından ilgilenen herkese teşekkür ederim. Buradan mutlu olarak ayrılıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Basın toplantısı sonrası verilen yemeğin ardından düzenlenen veda gecesinde gençler doyasıya eğlenirken, gece yarısı Malatya kafilesi tekrar görüşmek dileğiyle iline uğurlanırken, duygusal anlar yaşandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri