Gençlerin yeni trendi stres çarkı

Stres atmak için bir zamanların en çok kullanılan materyalleri arasında bulunan stres topu yerini stres çarkına bıraktı.

Stres attığı iddia edilen bu çarkı 7'den 77'ye herkesin elinde görmek mümkün. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bu çark içindeki bilyeler sayesinde dönüyor. Merkezinden tutulup kuvvet uygulandığında 30 saniyeden 4 dakikaya kadar kendi ekseni etrafında dönüyor.

Özellikle son 6 aydır yurt dışında çok popüler olan ve yakın bir zaman önce de ülkemize giriş yapan stres çarkının fiyatları ise 10-50 TL arasında çarkın kalitesine göre değişiyor. Çarka olan talebin gün geçtikçe arttığını dile getiren Öncü İletişim satış görevlisi Hasan Alan,  stres çarkının son günlerde dünyanın bitki örtüsü haline geldiğini söyledi. Günde ortalama 25-30 civarında stres çarkı sattıklarını belirten  Alan, çarkın birçok çeşitli olduğunu, çeşitli desenlerde metalden veya camdan yapılmış çarkların bulunabileceğini aktardı.

Çarkın mekanizması hakkında bilgi veren  Alan, şunları söyledi: "İçindeki bilye sayesinde dönen bu çark, merkezindeki rulmandan tutularak çevriliyor ve 30 saniyeden 4 dakikaya kadar kendi ekseni etrafında dönüyor. Merkezi dışında kalan rulmanlar ise aslında yedek olarak düşünülmüş. Eğer merkezdeki yıpranmadan dolayı bozulursa diğer rulmanları çıkartıp merkeze tekrar takabiliyorsunuz. Yedek rulmanlar gres yağı ya da yağ çözücü bir madde içinde 15 dakika bekletilerek temizleniyorlar. Çarkların kullanıldıkça hızlanması sebebiyle sürekli yağlamamaya da özen gösterilmesi gerekiyor." 

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri