"Gençlerimiz geleceğimizdir"

Musa Horzum, “Gençlerimiz ülke geleceği için önemli. Yeni Türkiye’nin yapı taşları olacak gençlerimizin, vatanını ve milletini içerisinde bulunduğu her ortamda anlayabilecek ve anlatabilecek bilge karakterler oluşturmayı hedefledik” dedi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Meram Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Yeni Türkiye Vizyonunda Genç Liderler projesinin final programı düzenlendi. Gençliğin Dirilişi Derneği öncülüğünde düzenlenen program 9 ay sürdü. Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programa 26. Dönem Konya milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Proje Koordinatörü Musa Horzum ve çok sayıda proje öğrencisi katılım gösterdi. Projenin ülke hedefleri için önemli olduğunu aktaran 26. Dönem Konya milletvekili Hüsnüye Erdoğan, “Ülkenin çok ileri hedefleri var. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için en önemli etken gençlerimiz. Yüksek donanımlı gençlerimiz ülkemize ciddi anlamda katkı sağlayacak. Proje liderliği ön plana çıkarması ile dikkat çekiyor”  şeklinde konuştu.

GENÇLERE LİDERLİK RUHU KAZANDIRILMALI

Projenin genç liderler yetiştirmek amacıyla hayata geçirildiğini belirten Proje Koordinatörü Musa Horzum, “Projemizin amacı hayatı boyunca çevrelerindeki liderlik pozisyonunu üstlenecek gençlerin, toplum içerisindeki insanlarla doğru, etkili iletişim kurmalarını sağlamak, çevresinde gelişen olayları analiz etmek, medeniyet kültürü ve kültürlerin dünyaya etkilerini anlamasını sağlamaktır” şeklinde konuştu. Gençlere liderlik ruhunu kazandırmak için projeyi yürüttüklerini bildiren Horzum, “Konya’da eğitim gören 100 lise öğrencisine 10 başlıkta verilen eğitimlerle gelişen ve büyüyen ülkemizin 2013 hedefleri doğrultusunda milli ve manevi değerlere bağlı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri geleceğin liderlerini belirleyip yeni Türkiye’nin oluşumuna katkı sağlamaktır” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE’NİN YAPI TAŞLARI OLACAKLAR

Eğitimin detaylarından da bahseden Horzum, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Konya’da Meram, Selçuklu ve Karatay ilçe sınırları içerisinde bulunan liselerde öğrenim gören 100 lise öğrencisi gence liderlik eğitimi verildi. Liderlik eğitimimiz; Yeni Türkiye Vizyonu, Türk Devletlerinde Yönetim Şekilleri ve Türk Liderler, Liderlik ve Lobicilik, Algı Yönetimi ve Medeniyet Kültürü, Girişimcilik ve Yenicilik, Diksiyon, Etkili İletişim ve Sosyal Medya, Zaman ve Finans Yönetimi, Kurumsallaşma ve Takım Çalışması, Kriz v Stres Yönetimi olmak üzere 10 başlıkta eğitim verilmiştir.” Gençlerin ülke geleceği için kritik öneme sahip olduğunu belirten Horzum, “Gençlerimiz ülke geleceği için önemli. Yeni Türkiye’nin yapı taşları olacak gençlerimizin, vatanı ve milletini içerisinde bulunduğu her ortamda anlayabilecek ve anlatabilecek bilge karakterler oluşturmayı hedefliyoruz. Ülkemizin süper güç seviyesine ulaşması için bu gençlerimize ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Gençlerin fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Horzum, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Yeni Türkiye Vizyonunda Genç liderler de 2023 hedefleri doğrultusunda fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bizler bu projeyle, gençlerin dünya görüşlerine katkı sağlamayı, verilen eğitimler ile liderliğe teşvik edilmelerini sağlayabilmeyi amaçladık ve bu çizgide projemizi gerçekleştirmiş olduk.”

MESUT TURAN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri