Gençleri Bekleyen Büyük Tehlikeler: Alkol, Crystal Meth Ve Esrar

Almanya'da Federal Hükümet, gençler arasında alkol tüketimi ve “Cyrstal Meth” isimli uyuşturucu madde kullanımının artmasından endişeli.Hükümet tarafından hazırlanan yeni uyuşturucu raporuna göre, içki içmek suretiyle komaya girip hastanelere...

Almanya'da Federal Hükümet, gençler arasında alkol tüketimi ve “Cyrstal Meth” isimli uyuşturucu madde kullanımının artmasından endişeli.

Hükümet tarafından hazırlanan yeni uyuşturucu raporuna göre, içki içmek suretiyle komaya girip hastanelere sevki yapılan gençlerin sayısı 2000 yılına kıyasla 3 kat artış gösterdi. Gençler için hayati tehlikelere yol açan estetik uyuşturucu maddelerden “Cyrstal Meth” kullanımında da kayda değer artışlar tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Federal Hükümetin uyuşturucu sorumlusu Marlene Mortler, “Bu uyuşturucunun Alman-Çek (Cumhuriyeti) sınırı üzerinden dağıtımının yapıldığı ve bazı Alman büyükşehirlerinde yoğun olarak görüldüğü yönünde bazı işaretler mevcut.” uyarısında bulundu. İlgili maddenin zararlarını hatırlatan Mortler, uyuşturucunun gençlere gerek sağlıkları açısından gerekse sosyal anlamda büyük zararlar verdiğinin altını çizdi. Raporda ayrıca, gençler arasında gittikçe yaygınlaştığının altı çizilen sentetik uyuşturucunun ülkenin farklı bölgelerinde hızlı biçimde yayılmaya devam ettiği de kaydedildi. Cyrstal Meth’in insanları süratle bağımlı yaptığı ve vücuda ağır zararlar verdiği biliniyor.

Uyuşturucu raporunda yer alan şu veriler ise dikkat çekti: “18 ila 29 yaşları arasındaki genç erkeklerin yüzde 31’i ile genç kızların yüzde 11’i ayda en az bir kez komaya girecek miktarda alkol alıyor. Esrar kullanımı ise en üst sıralarda bulunuyor. Almanya’da 18-64 yaş arasında olan kişilerin neredeyse dörtte biri bu uyuşturucuyu kullanmış. 2012 yılı verilerine göre 18 ila 25 yaşları arasındaki gençlerin yüzde 15,8’i son bir yıl içinde Cannabis kullanmış.”

UYUŞTURUCU ALDIĞINI İTİRAF EDEN VEKİLE TEPKİ

Bu arada uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaktan hakkında soruşturma açılan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis milletvekili Michael Hartmann’ın Cyrstal Meth kullandığını itiraf etmesi mecliste büyük tepki çekti. Hartmann’ın Berlin’deki bir satıcıdan kendi cep telefonundan sipariş vererek ilgili uyuşturucu maddeyi satın aldığı tespit edildi. SPD Genel Sekreteri Yasmin Fahimi’nin “Uyuşturucudan kurtulmak için desteğe ihtiyaç duyuyor.” şeklindeki açıklaması ise gözlerden kaçmadı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri