Gençlerbirliği alarmı

Pazar günü Ankara temsilcisi Gençlerbirliği’ni konuk edecek olan Konyaspor’da hazırlıklar sürerken, yeşil-beyazlı ekipte bu maçı kazanmak için resmen seferberlik ilan edildi. Kartal’da hedef 3 puan
Konyaspor’da, Pazar günü iç sahada Gençlerbirliği ile oynanacak maçına hazırlıkları sürüyor.. Kendisi gibi düşme tehlikesini atlatamayan ve son günlerde sıkıntılı günler geçiren Gençlerbirliği’ni yenerek nefes almayı amaçlayan yeşil-beyazlı takımda moral iyi. Tüm camia galibiyete kilitlendi. Kartal’ın önceki gün akşam saatlerinde yapılan antrenmanına tesislerde tedavi olan Ramazan Kahya ve Orkun Uşak ile Borek Dockal katılmazken, Erdinç Yavuz takımdan ayrı olarak özel bir program doğrultusunda çalıştı.
ERDİNÇ VE ABBAS KADRODA
Yeşil-beyazlılar, dün de maçın oynanacağı saatte, taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdiler. Tevfik Lav Tesisleri'nde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman 5'e 2 pas çalışması ile devam etti. Oyuncularımız daha sonra taktik bir çalışması gerçekleştirdi. Tüm futbolcuların oldukça hırslı bir görüntü verdiği antrenmanı sık sık durduran teknik direktör Doğan, oyuncuları yapacakları hareketler ve alacakları pozisyonlar konusunda uyardı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.
Konyaspor’da, Gençlerbirliği maçının hazırlıkları bugün de taktik çalışmasıyla devam edecek ve futbolcular akşam da tesislerde kampa alınacak. Konyaspor’da, sakatlığı geçen ve takımla birlikte çalışan Abbas ile sakatlığı iyiye giden ve takımdan ayrı çalışan Erdinç’in Gençlerbirliği maçında oynayacakları bildirildi.. Sarı kart cezasını tamamlayan Emre Toraman’da forma giyecek. Yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlanacak.  
ARA TRANSFER ÇALIŞMALARI
Konyaspor’da, 3 Ocak’ta başlayacak ara transferde alınacak oyuncularla ilgili çalışmalarda devam ediyor. Önceki gün Almanya’ya giden ve Cumartesi günü Konya’ya dönecek olan Başkan Bahattin Karapınar, bir yabancı ve 3-4 yerli oyuncu transfer edecekleri, bunlarla ilgili görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.. Ancak, isim vermedi..  Karapınar, yerli oyuncuların maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle büyük bir olasılıkla kiralama yoluna gideceklerini de sözlerine ekledi.
ERCUMENT:G.BİRLİĞİ’Nİ YENECEĞİZ
Konyaspor’un genç kalecisi Ercüment Kafkasyalı, alt sıralardan kurtulmak isteyen iki takımın mücadelesinin zor geçeceğini, ancak saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak Gençlerbirliği karşılaşmasından ihtiyaçları olan galibiyetle ayrılacaklarına inandığını ifade etti.
Gençlerbirliği maçı ile ilgili açıklamada bulunan  Ercüment Kafkasyalı, "Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren iki takımın maçı. Her iki ekip adına da zorlu olacak. Alt sıralardan bir an önce uzaklaşmak istiyoruz. Biz takım olarak Gençlerbirliği mücadelesinden 3 puanla ayrılacağımıza inanıyoruz ve bunu başaracak gücümüzde var. İyi hazırlanıyoruz. İnşallah sonunda istediğini alan taraf biz oluruz ve rakibimize karşı bir avantaj elde etmiş oluruz" diye konuştu.
İç sahada bugüne kadar oynanan 7 maçta sadece Eskişehirspor'u mağlup ettiklerini, iç sahada kazanamamanın bir baskı oluşturduğunu söyleyen Ercüment Kafkasyalı, "Gerek iç sahada gerekse deplasmanda oynadığımız maçlara bakıldığında bir çoğunda basit hatalar neticesinde şanssız yenilgiler aldığımız, kazanabileceğimiz maçlarda puan kayıpları yaşadığımız görülüyor. Bize baskı kuran ve oynadığı oyun ile ezen bir takım olmadı. Kendi hatalarımız sonucunda yenildik veya berabere kaldık. Kendi sahamızda kazanamamak bize bir baskı oluşturuyor. İnşallah bu hafta Gençlerbirliği maçından 3 puanla ayrılarak sahamızdaki kötü gidişimize son vereceğiz" şeklinde cevap verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri