Gençler umut verdi: 0-0

Konyaspor, 2011-2012 futbol sezonu kendi saha ve seyircisi önünde Kasımpaşa maçı ile açtı. İstanbul temsilcisi ile 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlılar, Hakan Aslantaşın gördüğü kırmızı kartla maçı 10
Konyaspor, Bank Asya 1. Lig perdesini kendisi gibi geçtiğimiz sezon Süper Lig’e veda eden Kasımpaşa ile yaptığı maçla açtı. Kendi saha ve seyircisi önünde 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlılar ortaya koyduğu mücadele ile gelecek için umut verdi. Sezon başında transfer yasağı ile elindeki kadroyu korumanın hesaplarını yapan Konyaspor, genç futbolcularından kurulu kadrosu ile çıktığı maçta mücadeleci görüntüsü ile göz doldurdu. Konyaspor’un başarılı isimlerinden Hakan Aslantaş’ın 50. dakikada ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla takımını on kişi bıraktı. Zorlu maça Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, yönetim kurulu üyeleri ve eski yöneticiler dışında Konya protokolünün ilgi göstermemesi ve takımı yalnız bırakmaları dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca sezonun ilk maçını yaklaşık 2 bin civarında taraftar izledi. Tribünlerin büyük bölümündeki boşluklar futbol severleri üzdü.
(MAÇTAN NOTLAR)
Konyaspor kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maça oldukça temkinli başladı. Bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın il pozisyonunun yeşil-beyazlılar buldu. Maçın 9. dakikasında onta alandan aldığı topla kaleye yüzünü dönen Serbay, sert bir şut çıkardı ancak topu kaleci Tolga uzaklaştırdı. 15, dakikada sağ kanattan aldığı topla çizgiye inen Tolga yaptığı ortada topu Marcin Robak ile buluşturdu ancak Robak topu avuta attı. 17.dakikada Hakan Aslantaş’ın kafayla indirdiği topa Marcin Robak’tan önce davranan defans topu ve tehlikeyi uzaklaştırdı. 33.dakikada Marcin Robak’ın pasında sağ kanatta topla buluşan Serbay’ın vuruşu auta gitti. İlk yarı 0-0’lık skorla sona erdi.
(İKİNCİ YARI)
Karşılaşmanın ikinci yarısına Konyaspor daha etkili başladı. 47.dakikada Marcin Robak orta alandan aldığı topla önce önünü boşalttı ve ardından sert bir şut attı. Robak’ın şutu kaleci Tolga’da kaldı.Karşılaşmanın 50.dakikasında Hakan Aslantaş topa müdahale için ayağını kaldırdığı pozisyonda rakibine faul yaptığı gerekçesiyle önce ikinci sarı kartı, ardından da kırmızı kartı görürken, yeşil-beyazlılar 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra daha temkinli ve oyunu orta sahada kabul eden bir görüntü ortaya koyan Konyaspor, zaman zaman bulduğu kontra atak şanslarını iyi değerlendiremedi. 59.dakikada Sarmov’un şutunu kaleci Mariusz Pawelek köşeden çıkardı. 65.dakikada Halil’in kafa vuruşunda top kaleci Mariusz Pawelek’te kaldı. 69.dakikada Şahin Aygüneş’in şutu auta gitti. 74.dakikada Hüseyin’in şutu kaleci Mariusz Pawelek’te kaldı. 86.dakikada Serbay Yağız orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girdi. Şutu auta gitti. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve mücadele başladığı gibi golsüz sona erdi.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Hüseyin Sabancı xx, Mehmet Şahan Yılmaz xx, Birol Güldane xx
KONYASPOR: Pawelek xxx, Erdinç xx, Selim xx, Robak xx, Tolga xx, Alvaro xx, Hakan Aslantaş x, Ali Dere xx (Rıfat dk. 72 x), Serkan xx, Serbay xx (Niyazi dk. 90+1 ?), Muhammet xx, 
KASIMPAŞA: Tolga xx, Erdi xx, Sancak xx, Özgür xx, Sarmov xx, Dimitorv xx (Azar dk. 75 x), İbrahim Halil xx, Şahin xx, Merthan xx (Hüseyin dk. 62 x), Murat xx, Juan Bustos ? (Barış dk. 5 xx)
KIRMIZI KART: Hakan Aslantaş (dk. 50) (Konyaspor)
SARI KARTLAR: Dimitrov, Özgür, Erdi (Kasımpaşa)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri