Gençler umudunu yitirdi!

Gençlerin en büyük sorunu, geleceğe dair umutlarını yitirmiş olmaları” diyen Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Şemsettin Yer, “Gençlerimiz, gelecekten açısından kaygılı. Bu kaygıların acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu

Saadet Partisi Gençlik Kolları Bölgesel İl Başkanları Toplantısı Türkiye Genelinde 8 farlı noktada yapıldı. Konya’nın da içinde bulunduğu 3. Bölge toplantısı Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Yer, Burak İnci, 3. Bölge Başkanı Vahit Arık ve İl Başkanlarının katılımıyla Saadet Partisi Konya İl Teşkilatında gerçekleşti.  Toplantının basına açık kısmında konuşan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Yer, şunları ifade etti: Ülkemiz 15 Temmuz hain kalkışmasından bugüne 4 seçim geçirdi. İktidar partisi bu 4 seçimi de birinci tamamladı. Ancak 17 yıllık iktidarları boyunca her seçim döneminde vaat ettikleri hem ekonomik, hem de toplumsal kalkınmayı bir türlü hayata geçiremediler. Üretime değil, ranta ve tüketime dayalı ekonomi politikaları ülkemizi âdeta bir borç sarmalının içine düşürdü. 2002’de 130 milyar dolar seviyelerinde olan dış borcumuz AKP iktidarının başa gelmesiyle her sene artmış ve 2018 itibariyle 457 milyar dolar seviyelerine çıkmış durumda. Borcun bırakın aynı seviyede kalmasını yüzde 250 oranında artış gösterdiğini görüyoruz. Peki, bu borçlanma ülkemiz ekonomisinde bir genişlemeyi veya toplumun refah seviyesinde bir artışı sağlamış mı? Maalesef görüyoruz ki böyle bir etkisi de olmamıştır. Son bir yılda işsiz insan sayısının yaklaşık 100 bin kişi arttığı ülkemizde, genç nüfustaki işsizlik oranıysa yüzde 20.8. Bu da her beş gencimizden birinin işsiz olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte gençler daha iyi iş bulabilmek amacıyla üniversiteye gitseler de Yükseköğretim mezunu olup işsiz kalanların oranı da %14. Ülkemizde 930 bin üniversite mezunu herhangi bir alanda iş bulamamaktadır. Unutmamamız gerekir ki bir ülkenin genç nüfusu, o ülkenin yarınları ve refahı için güvencedir. Ne var ki az önce verdiğimiz rakamlardan da anlaşılacağı üzere Türkiye’de böyle bir durum söz konusu değildir. İşsizlikle birlikte genç işsizlik de, üniversite mezunu işsizler ordusu da giderek artmaktadır. Maalesef gençlerimizi işe, üretime teşvik edip yönlendiremezsek, ülkemizin bugün olduğu gibi yarını da bir belirsizlik altında kalacaktır.”

GENÇLER GELECEK KAYGISI ÇEKİYOR

Gençlerin içinde bulunduğu en büyük sorunun gelecek kaygısı olduğunu belirten Yer, “Bütün bu verileri, araştırmaları incelediğimizde asıl sorunun gençlerin geleceğe dair bir umut beslememesinin olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu. “Umudu olmayan gencin, amacı olmuyor. Amacı olmayan gencin yaşama dair de bir beklentisi olmuyor. İnsan biopsikososyal bir varlık. Sağlıklı, umutlu ve mutlu olması için az önce ifade ettiğimiz problemlerin halledilmesi, ortadan kaldırılması gerekmektedir” diyen Yer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu problemlerin çözümü ile geleceğimizi teminat altına almış, yarınlara umutla bakabilmiş olacağız. Bu minvalde Saadet Partisi olarak ivedilikle şu adımların atılmasının hem ülkemiz, hem milletimiz, hem gençlerimiz, hem de geleceğimiz açısından elzem olduğu belirtmek istiyoruz; İşsizliği, özellikle genç işsizliği ortadan kaldırmak için meslekî ve teknik eğitim özendirilmeli, ara eleman istihdamı yapılmalı. Orta ve lise ve üniversitelerde gereğinden fazla olan okul ve bölümler kapatılmalı. Eğitim politikaları güncellenmeli. Gençlerin ilgi ve yeteneklerine göre değerlendirileceği âdil sınav sistemleri uygulanmalı. Meslekî mevzuatlar güncellenmeli, istihdam teşvik edilmeli. Okullardaki rehberlik mekanizmasının daha aktif çalışması sağlanmalı. Eğitim sistemindeki aksaklık ve eksiklikler giderilmeli, yap-boz tahtasına dönen, her sene değişen, öğrenciyi kobay gibi kullanan uygulamalar terkedilmeli. Madde ve uyuşturucu tacirliğinin engellenmesi için daha sıkı bir emniyet politikası uygulanmalı, cezalar caydırıcı olmalı. Gençlerin ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı olması adına rehabilitasyon imkânları artırılmalı. Başlangıç olarak atılacak bu adımlar ve daha fazlasını Saadet Partisi olarak desteklemeye devam edeceğiz.”

HAMDİ BUĞUR

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri