Gençler O’nu tanıyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Şubesi Hanımlar Komisyonu “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” çalışmalarını sürdürüyor. Sıdıka Kayhan, “Yarışma ile gençlerimizin Efendilerini tanımasına vesile oluyoruz” dedi

Ülke çapında yapılacak olan, tüm lise ve ortaokullar öğrencilerini kapsayan geleneksel Siyer-i Nebi yarışması için çalışmalara devam eden AGD Meram Şubesi Hanımlar Komisyonu okullarda açtığı kayıt masaları ile yarışmaya gençleri davet ediyor. Meram Hanımlar Ortaokullar Komisyonu Başkanı Sıdıka Kayhan yarışmayla ilgili bilgi verirken, yapılan çalışmanın geleceğe umut olması açısından çok mühim olduğunu vurguladı. Kayhan, “Bazı insanlar yaşadıkları çağda da, sonraki çağlarda da insanlığa ışık olmuştur. Efendimiz aleyhissalâtü vesselam ise, böylesi tüm insanların önünde gelir. O (SAV) insanlığa inen en büyük nur, karanlıkları aydınlatan en büyük ışık olmasına rağmen maalesef ki özellikle genç nesiller O'nun bu eşsiz nurundan faydalanamadan büyümekte, O'nun ahlakını ve özelliklerini bilmeden hayatlarına yön verme derdine düşmektedir" dedi.

ULAŞMADIK GENÇ BIRAKMAYACAĞIZ

Amaçlarının tek bir gencin yolunu dahi olsa Allah Rasulünün ışığıyla ışıklandırabilmek olduğunu vurgulayan Kayhan, şöyle konuştu: “Biz istiyoruz ki gençler efendilerini tanısınlar, O'nun ahlakıyla ahlaklanmaya aday temiz insanlar olma gayretine girsinler. Bu yüzden tüm komisyon üyelerimizle birlikte çalışıyoruz. Okullara stantlar kuruyor öğrencilerle birebir ilgilenip yarışmamızın içeriği hakkında bilgiler veriyoruz. Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıyor ve herkesi bu güzel projeye davet ediyoruz. Mesajlar yazarak, el ilanları dağıtarak tüm ortaokul öğrencilerini haberdar etmeye çalışıyoruz. Onları, hem öğrenecekleri hem de birbirinden güzel hediyeler kazanacakları bu yarışmaya davet ediyoruz. İnşallah ulaşılmadık tek bir öğrenci bile kalmayana dek çalışacağız ve üzerimize düşeni yapacağız.”

Liseler Komisyon Başkanı Tuğba Çıldır ise yürüttükleri çalışma hakkında bilgi vererek tüm liseli gençleri yarışmaya davet etti. Çıldır, “Biliyorsunuz, bizim en büyük sloganımız, insanlarda oluşturmaya çalıştığımız en büyük gayemiz önce ahlâk ve maneviyattır. Özellikle liseli gençlerin kendilerine seçtikleri rol modellerle, ayak izini takip ettikleri insanlarla, sevip hayranı oldukları şarkıcı veya oyuncularla ahlâk ve maneviyattan gün gün uzaklaştırıldığını görüyoruz. Bu dertten içimiz yanarak,  kendilerine düştükleri çukurdan kurtulmaları için bir ip uzatıyoruz ve onlara asıl rol model olarak hayatlarının merkezine koymaları gereken Şahsiyeti gösteriyoruz" ifadelerine yer verdi.

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VAR

İmam Hatipler Komisyonu ile birlikte yürüttükleri bu çalışmada "Onlar bize gelmiyorsa biz onlara gideriz" diyerek okullara tanıtım stantları açtıklarını vurgulayan Çıldır, açıklamasına şöyle devam etti: “Açtığımız stantlarda genç kardeşlerimizle tanışma ve muhabbet etme imkanı buluyoruz. Görüyoruz ki aslında gençlerimiz de manevi yönlerini doyuracak böylesi çalışmalara muhtaç. Efendileriyle irtibatları sağlam bir nesil yetişsin diye umuyoruz. Rabbimiz tüm ülkede yıllardır yürütülen bu çalışmayı hayırlara vesile kılsın inşallah."

Organize heyeti, yarışmaya katılmak isteyenlerin 24 Ekim ve 4 Aralık arası kayıt yaptırmaları gerektiğini vurgulayarak sınav tarihinin 17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 11:00'da olduğunu bildirdi. Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasının ödülleri lise ve ortaokul öğrencileri için ayrı ayrı olmak üzere şu şekildi: “Türkiye Genelinde Liselerde: 6 tam altın, 5 tam altın, 4 tam altın ve katılan herkese kitap.Türkiye Genelinde Ortaokullarda: 4 tam altın, 3 tam altın, 2 tam altın ve katılan herkese kitap. Konya il ödülleri: 3 tam altın, 2 tam altın, 1 tam Altın, 1 yarım altın, 1 çeyrek altın, İstanbul ve Çanakkale Gezisi bileti ve Genç İstikbal  Dergisi Aboneliği. Açıklamada ayrıca yarışma hakkında detaylı bilginin www.efendimizinizinde.com adresinden ve AGD Meram Hanımlar Şubesi 0332.350 01 85 numarasından irtibata geçilebileceği ifade edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri