Gençler moto-kurye olmaya mahkum ediliyor

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Muammer Hamza Kılınç 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü ile alakalı basın açıklaması yayınladı.

Gençlerin sorunlarına dikkat çeken Kılınç, “Bugün 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü Gençlerin dünyayı güzelleştirecek umutla, hayatı anlamlı kılacak güvenle, bireyi insan kılacak özgürlükle, adaleti rutin kılacak erdemli ve makul güçle, hemhal olması gerekiyor. Olması gereken bu iken, ülkemizde bunun aksine gençlerimiz; dertlere, sorunlara, sıkıntılara, yasaklara ve yoklara hamal yapılıyor. Gençlerimizin hem hayatları zorlaştırılıyor, hem emekleri ucuzlaştırılıyor, üstüne de önemleri ıskalanıyor, değerleri yok sayılıyor” dedi. Kılınç açıklamasına; “Ne hazindir ki gençlerimiz; Türkiye’de mühendis, doktor, öğretmen, avukat olmak yerine bir batı ülkesinde, fast-food zincirinde garson ya da kasiyer olmayı hayal ediyor. ‘Liyakat ve ehliyet sahibi olsun, başımızın üstünde yerleri olsun’ diye kürsülerde nutuk atılıyor, sonra da ‘ehliyetin varsa gel, moto-kurye ol’ gerçeğine, mahkum ediliyor gençler. Şunu kesin olarak belirtmek gerekir ki; gençlerimizde emanete ehil olmak, göreve, temsile ve yetkiye layık olmak noktasında sorun yok. Sorun gençlerde değil, emaneti teslim makamında bulunanlarda. Türkiye’nin en dehşet verici sorunlarından biri, iktidarın ortaya koyduğu, emanetin tesliminde, ehliyetin belirlenmesinde, liyakatin ölçülmesinde yaşanan, ‘adil olmak’ isteksizliği, ‘adaletsiz olmak’ kararlılığıdır” dedi.

YÜZBİNLERCE GENCİ EVE SIKIŞTIRDILAR

Kılınç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Günümüzde gençleri tanımlayan, yeni kavramlardan biri ‘ev genci’ kavramıdır. Ev genci sayısı da, ev gençlerinin kendilerine dair kaygısı da her geçen gün artıyor. Tumturaklı istatistikler oluşturmak adına ‘partimizde gençlerin temsil oranı şu kadar’ diye cümle kuruyorlar. Ancak bugün maalesef Türkiye’deki her dört gençten biri, ne eğitim sürecinde ne de iş hayatında yani az önce de ifade ettiğimiz gibi, ev genci konumunda. Ev genci oranı yüzde 25 seviyesinde, yine “ülkemizde gençlerin işsizlik oranı yüzde 21’lerin üzerindedir. Bu iktidar döneminde, üretim ve istihdam olmayan bir ülke inşa edildi. Gençlerin ‘ev sahibi olma’ imkanı bir tarafa ‘evli olma’ imkanları da her geçen gün azaltılıyor. ‘Evi olmayan, evli olmayan, işi olmayan gençlik’, ne yazık ki gerçek oldu. Gençler, üniversiteyi ailelerinden uzakta bir şehirde kazanırlarsa; hem derslerini geçmeyi hem de öğrencilik günlerini aç-açık geçirmemeyi başarmak zorundalar. Hükümet yetkilileri, diğer kesimlerde olduğu gibi üniversite mezunlarının işe giriş sürecinde de “mülakat” ya da “güvenlik soruşturması” üzerinden, gençlerin hayallerini yıkan bazı “ayak oyunları” konusunda da sessiz kalıyorlar. Bugün 12 Ağustos dünya gençlik günü bugün dünya üzerinde başta Gazze’de olmak üzere bir çok gencimiz zulüm görüyor. Gazze’de şehit edilenlerin yüzde 75'i 30 yaş altı gençlerimizden oluşmaktadır. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 619, Batı Şeria'da 34 olmak üzere 653 yükseköğrenim öğrencisi ile 105 yükseköğrenim kurumu çalışanı İsrail saldırılarında hayatını kaybetti. Gazze'de 88 bin öğrenci de yükseköğrenim hakkından mahrum bırakıldı. Saadet Partisi Olarak; Dün ve bugün olduğu gibi yarın da gençliğe sahip çıkmaya, destek olmaya, Gençlerle beraber yol yürümeye, gençlerin yürüyüşüne eşlik etmeye, Gençlerle Türkiye’nin yarınlarını inşa etmeye, İyiyi, güzeli, doğruyu, adaleti tesis etmeye, kötüyü, çirkini, yanlışı ve zulmü ortadan kaldırmaya devam edeceğiz.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri