Gençler heyecanlı olmalı

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Gençler, heyecandan uzaklaştırıldığı vakit Erbakan hoca, tebliğ daveti yaptı. Bizde gençlerden hocanın istediği heyecanı istiyoruz” dedi

İHH İnsani Yardım Vakfı, Sahn-ı Seman İslamî İlimler Eğitim ve Araştırma Merkezi, Sosyal Doku Vakfı, Siyer Vakfı, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi, Medeniyet Vakfı, Namaz Gönüllüleri Platformu, Aksa Eğitim Ve Dayanışma Vakfı'nın işbirliğiyle Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen “Diriliş Buluşmaları” konferanslar serisinin 6.'sı Konya'da gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde yapılan konferansa İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım,  Abdulmetin Balkanlıoğlu, Abdullah Yıldız, Ramazan Kayan, Mehmet Beşir Ervansoy, Muhammed Emin Yıldırım, Nurettin Yıldız, Seyfeddin Hoca, İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Hüseyin Uysal ve binlerce davetli katıldı. Program, Hafız Ahmet Eryılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İHH Genel Başkanı  Bülent Yıldırım, salonun kalabalık olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu tablo bizi mutlu etti. Konya, çalışmalarımıza büyük destek veriyor. Duygulanıyorum. Konya'da önemli kişileri ağırladık. Burada rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'dan da söz etmek istiyorum. Erbakan hoca, birçok lideri Konya'ya getirdi. Gençlerle aralıksız sohbetler etti. İman varsa imkanda vardır. Erbakan, gençlerden heyecan istiyorum derdi. Gençler, heyecandan uzaklaştırıldığı vakit hoca, tebliğ daveti yaptı. Bizde gençlerden o heyecanı istiyoruz” şeklinde konuştu.

İSRAİL İLE BARIŞMAYACAĞIZ

Yeryüzünün kana boyandığını, Müslümanların öldürüldüğünü ve hatta mülteci yapıldığını söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herkes şunu iyi bilmelidir ki; İslam birliğinin adımlarını duyuyoruz. Sizler ırkçılığı ayaklar altına aldınız. Güney ve Doğu Anadolu bölgesinde PKK saldırılarında mağdur olan, çatışmalardan kaçmak zorunda kalan insanlara Konyalılar kardeşim dedi. İsrail, Filistin'den çıkana kadar ahdımız var. Kudüs'ü kurtaracağız. Türkiye'nin bütün şartları bellidir. İsrail ile asla barışmayacağız.”

ÜMMETİ KİMSE SUSTURAMAYACAK

Yıldırım'ın açıklamalarından sonra söz alan konuşmacılar, insan kazanma noktasında önemli çalışmaların yapılması gerektiğini, peygamberlerin dünyaya geliş amacının insanları tebliğ ederek, Allah'a kul kazandırmak olduğunu belirtti. Muhammed Emin Yıldırım, “Tüm zalimler şunu duysun ki bu ümmeti hiç kimse susturamayacak ve bu ümmet son nefesine kadar Allah-u Ekber diyecek” diye konuştu. Abdülmetin Balkanlıoğlu'da, “Bizi bir üst akıl değil, 'Mü'minler ancak kardeştir' ayeti kardeş yapar. Evlatlarımız, arkadaşlarımız ellerimizden kayıp gidiyor. Topyekün olarak imanımızı nasıl koruruz bunu düşünmeliyiz” dedi.

KONYA TURİZMLE KUŞATILIYOR

“Bugünün sahibi Allah'tır” diyen Nurettin Yıldız ise şöyle konuştu, “Allah'ın rahmetinden umut kesmiyoruz. Birileri Konya'yı turizmle kuşatmaya çalışırken siz Konya'ya yeniden İslam mührünü vuruyorsunuz. Teheccütte, seher vakitlerinde Allah deyin. Ve bu salondan Allah-u Ekber diyerek çıkın.”

MESUT TURAN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri