Gençler göz doldurdu

A 2 Futbol Ligi’nde ilk yarı sona erdi. 2. Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, 4. sırada bitirdi. 17 takımın bulunduğu grupta liderlik Trabzonspor’un elinde bulunuyor
A2 Futbol Ligi'nde 2010-2011 sezonunda ilk yarı dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. İki ayrı gruptan oluşan A2 Lig'inde 20 takımlı 1. Grup'ta Galatasaray 42 puanla ilk devreyi lider olarak tamamladı. Konyaspor’un mücadele ettiği ve 17 takımın bulunduğu 2. Grup'ta ise ilk yarının lideri 36 puanla Trabzonspor oldu.
A2 Ligi'nde, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de bulunan kulüpler ile başvurusu kabul edilen Dardanelspor ve Turgutluspor, 31.12.1992 ve daha önceki tarihlerde doğmuş oyuncularıyla mücadele ediyor. Ayrıca kulüpler, A2 Ligi maçlarında futbolcu uygunluğu kriterlerine uymak şartıyla 19 yaşından büyük en fazla 2 yabancı futbolcu da oynatabiliyor. Ligin ikinci yarısı 24 Ocak tarihinde başlayacak.
TFF A2 Ligi 2. Grupta mücadele eden Konyaspor 2010 -2011 sezonun ilk devresinde oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla spor kamuoyunu sevindirdi. Yeni statüye göre yaş sınırlaması olmayan ligde A takımdan oyuncu oynatmayarak sadece 3 yenilgi alan yeşil-beyazlı ekip 16 maçın 9’unda ise galip gelmesini bildi. Kalan 4 maçında ise sahadan beraberlikle ayrılan Konyaspor 31 puan topladı. Oynanan karşılaşmalarda rakip filelere 27 gol atan yeşil-beyazlı ekip kendi kalesinde ise 16 gol gördü. Teknik direktör Salih Eken nezaretinde geçtiğimiz sezonlarda da bir çok başarıya imza atan A2 takımı bu sezonda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla yeni bir başarı yakalayacağının sinyalini verdi.
Yeşil-beyazlı ekip devrenin son maçında deplasmanda Orduspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-1 kazanan Konyaspor’un gollerini 25.dakikada Aykut ve 71.dakikada Serbay kaydetti. A2 Ligi 2. grupta ilk yarının son haftasında alınan sonuçlar şu şekilde: Trabzonspor A.Ş. 4-0 Samsunspor, Gaziantepspor 1-0 Diyarbakırspor, Gaziantep B.Ş. Bld.Spor 1-0 Kardemir D.Ç. Karabükspor, Mersin İdman Yurdu 0-0 Sivasspor, Gençlerbirliği 0-0 MKE Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor 5-1 Adanaspor A.Ş., Orduspor 1-2 Konyaspor, Kayserispor - Çaykur Rizespor A.Ş.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri