Gençler daha fazla çalışmalı

Selçuklu Belediyesi ile TİMAV işbirliğinde, İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) tarafından düzenlenen “5. Yıl 2. Dönem Okumaları” semineri gerçekleştirildi. Gençlere seslenen Ecevit Öksüz, “Gençler daha fazla çalışmalı” dedi

Bera Otel'de gerçekleştirilen seminere Türkiye İmam Hatipliler Vakfı ( TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz,  İLHAM Koordinatörü Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar,  çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını İLHAM Koordinatörü Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar yaptı. Okumuşlar, araştırma merkezi ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yapılan çalışmaların belirli bir amaç etrafında yapılması gerektiğini belirten Okumuşlar, “Zaman, hızla akıyor ve  bizler bu konuda büyük bir ziyandayız. Durumu kendi lehimize nasıl çeviririz onun düşüncesi içindeyiz. Bu iş için önce iman etmeli,  doğru işler yapmalı ve birbirimize hakkı tavsiye etmeliyiz. Tüm bunları yaparken sabır göstermeliyiz. Hepimizin bireysel olduğu kadar toplumsal birtakım sorumlulukları olmakta. Bu bilinçle çalışmalar yapmak için araştırma merkezimizi kurduk. Köklü bir kültür ve medeniyete sahibiz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruyor. Gençliğe yatırım yapıyoruz. Toplamda 500 üniversite, 300'de lise ve orta okul öğrencileri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün ilk kez gerçekleştirdiğimiz seminerimizi bundan sonra da her hafta yeni bir konuk eşliğinde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz de vakıflarının 1994 yılında kurulduğunu ve günümüze kadar çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade etti. Etkinliklerinin bundan sonrada devam edeceğini ve gördükleri desteğin kendilerine cesaret verdiğini söyleyen Öksüz, “Faaliyetlerin desteklenmesi yapılacak işten daha çok verim almak anlamına geliyor. Yeni projeler üretmek için cesaretliyiz. Bu anlamda gençlerimize çok büyük vazifeler düşüyor. Gençler daha fazla çalışmalı ve hizmetlerini daha çok kişiye duyurmalı” cümlelerini kullandı.

TÜRK KİMLİĞİ KONYA'DA İNŞA EDİLDİ 

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ise, hayatta en önemli varlığın insan olduğunu belirterek, her alanda görev ve sorumluluklarımız var. İnsanın görevlerini tam anlamı ile yapması dünya ve ahiret hayatında güzel şeyler ile karşılaşacağının belirtisidir. Hayatı daha iyi anlamlandırmak için donanımlı yetişmeliyiz. Konyalılar gençleri eğitmek için yola çıkmış görünüyor. Yaptığımız işin sonucunu düşünmeden bize sadece işimizi yapmak düşer. Konya, Türk kimliğinin inşa edildiği topraklardır. Akıl liderlerimiz Konya'da yetişti. Modern hayat insanı özne olmaktan çıkarıyor. İnsan, içinde yaşadığı çevreyi tanıyarak var olur. Modernizm, insanın ölüm ile irtibatını kesmek istiyor. Ama insan hayatı ölümü düşünerek bilir. Bütün yeni medeniyetler ve dinler, insan tanımlaması yapar. Yeni bir şey sanayi, ekonomi ile olmaz. Böyle olunca işler sadece madde üzerinden yürütülür. Bilinçlenmek hepimiz için en doğru yol.”

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri