Gençler Anadolu’yu geziyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre il ve ilçelerin tarihini ve kültürel değerlerini daha yakından tanımaları için düzenlediği “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” adlı proje 81 ilde devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre il ve ilçelerin tarihini ve kültürel değerlerini daha yakından tanımaları için düzenlediği “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” adlı proje 81 ilde devam ediyor. Proje sayesinde gençler gittikleri kentlerde yaşayan akranlarıyla tanışıyor ve aralarındaki diyalogu artırıyorlar.   Projeden bugüne kadar yaklaşık 63 bin genç yararlandı. Projenin sona ereceği  17 Haziran’a  kadar yaklaşık 120 bin gencin yararlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında gençler bir gün boyunca merak ettikleri ve daha önce görme fırsatı elde edemedikleri tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ediyor, yaptıkları gönüllülük faaliyetleri ile bu konuda bir farkındalık sağlıyorlar. Projeye engelli gençler refakatçileri ile katılırken, şehit veya gazi yakını olanlara,  anne ve babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan gençler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı yurtlarda kalan gençler de projeye dahil oluyor.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından yürütülen Proje kapsamında gençler işitme-görme engellileri ziyaret ediyor, köy okullarına ziyaret düzenleniyor ve ağaç dikme gibi gönüllülük faaliyetlerine katılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri