Genç pehlivanlar 6 madalya aldı

15-16 Yaş Arası Okullar arası Türkiye güreş şampiyonası geçtiğimiz günlerde Karamanda yapıldı

15-16 Yaş Arası Okullar arası Türkiye güreş şampiyonası geçtiğimiz günlerde Karaman’da yapıldı. 8-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada Konyalı pehlivanlar, 6 madalya ile döndü. Genç güreşçiler aynı zamanda takım halinde Türkiye 3.’sü oldu. Şampiyonada İstanbul 75 puanla 1., Bursa 39 puanla 2. Konya ise 37 puanla 3. oldu. Ayrıca şampiyonada Konya’nın madalya umudu Ziyaeddin Yıldız’ın kolunun kırılması ve şampiyonada yarışamaması ise takım sıralamasını Konya açısından olumsuz etkiledi.

Karaman’da mindere çıkan genç pehlivanlar, 1 ikincilik, 3 üçüncülük, 2’de beşincilik aldı. Şampiyonada dereceye giren Konyalı sporcular şöyle: 46 kilo: Emir Demirhan Türkiye 2.’si (Meram ticaret Meslek Lisesi), Burak Güzel Türkiye 3.’sü (Hekimoğlu Meslek Lisesi). 63 kilo: İbrahim Er Türkiye 5.’si (Selçuklu Endüstri Meslik Lisesi). 69 kilo: Mücahit Atalay Türkiye 5.’si (Büyük Konya Lisesi). 85 kilo: İbrahim Hakkı Erduran Türkiye 3’sü (Selçuklu Endüstri Meslek lisesi). 100 kilo: Osman Yıldırım Türkiye 3.’sü (Hekimoğlu Endüstri Ticaret lilesi).

Karaman’da yapılan Türkiye şampiyonasında genç pehlivanların başında milli antrenörler Kamil Mingan ve Yavuz Özkış bulundu. Milli antrenörlerimizden Kamil Mingan, gelecek vadeden başarılı sporcuların aldıkları derecelerden memnun olduklarını söyledi. Konya için güzel bir başarı elde ettiklerini ifade eden Mingan; “Minik ve genç sporcularımız arasından başarılı isimler çıkmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda bu sporcuların çıtalarını daha yükseğe taşıyacağına olun inancımız sonsuz. Konya’da amatör branşların alt yapısına verilen destek artmaya devam ederse bir çok sporcumuz Konya’nın yüzünü ağartacak. Onun için bu sporcularımıza Konya’nın daha fazla destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri