Genç KOMEK'ten öğrencilere ödül

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç (KOMEK) Yaz Okulun'da eğitim gören ve kurs kapsamında farklı alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödülleri takdim edildi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıldır devam ettirilen ve geleneksel hale getirilen Genç KOMEK Yaz Okulu'nda sona gelindi. Kurs kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi (MKM)'de gerçekleştirilen ödül törenine; Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi  Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Genç KOMEK Yaz Okulu Eğitmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

ÇOCUKLARIMIZA ARTI BİR DEĞER

Ödül töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programa katılan öğrencilere seslenerek; öğrencilerin değerlerine, inançlarına, kültürüne sahip çıkması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin vatanına sahip çıkma duygusunun geliştirmesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. “Hedefimiz, Türkiye'yi dünyada lider ülke yapmak” diyen Başkan Akyürek, “Geleceğin bayraktarları, çocuklarımızdır. Bayrağı bizlerden onlar. devralacak. Konya'daki tüm kurum ve kuruluşlarımız ile çocuklarımıza destek çıkmaya çalışıyoruz. Yaz okulu çalışmasını da bu sebeple yaptık” açıklamalarında bulundu.

KOMEK MARKA HALİNE GELDİ 

Konya Meslek Edindirme Kursu (KOMEK) ile 7'den 70'e tüm vatandaşlara hizmet verdiklerini dile getiren Akyürek, “Şuana kadar, 500 bin insanımıza meslek eğitimi verdik” dedi. KOMEK Yaz Okulu'nun 3 yıldır devam ettiğini hatırlatan Akyürek, değişik yaş grubundaki öğrencilere Kur'an-ı Kerim okuma ve Siyer-i Nebi eğitiminin yanı sıra diğer alanlarda da eğitim verdiklerini ifade etti. Öğrencilerin, yaz okulunda keyifli vakit geçirdiğini aktaran Akyürek, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değişik etkinlikleri hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimiz KOMEK Yaz Okulu'ndan memnun kaldı. Emeği geçen herkese teşekkür etmek boynumuzun borcu. Güzel faaliyetten istifade ediyor olma ayrı bir anlama sahip. Yaz okulumuzda şimdiye kadar yaklaşık 67-68 bin öğrencimiz eğitim gördü. Öğrenciler, zamanını iyi değerlendirdi. Kendi geleceklerine katkı yaptılar.” Akyürek, konuşmasını tamamlarken, öğrencilerden gelecek yıl için de bir söz aldı. Akyürek, öğrencilerin önümüzdeki yıllarda da kursları ihmal etmemesi gerektiğini belirtti. Konuşmanın ardından yarışmalarda dereceye giren ve ödül almaya hak kazananlara ödülleri takdim edildi.

EMRE ÖZGÜL 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri