Genç Kartallar, Eskişehire boyun eğdi:1-0

PAF Liginde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Ligin 15. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Üst üste galibiyetler alarak iyi bir çıkış yakalayan ancak evinde oynadığı Bursaspor maçında berabere kalan yeşil-beyazlılar, Eskişehir deplasmanına üç puan için çıktı. Ancak Arda’nın 32. dakikada attığı gole engel olamayan Konyaspor, sahadan 1-0’lık yenilgi ile ayrıldı. Yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuçla 15. haftayı 20 puanla kapatmak zorunda kaldı.

Eskişehir Necdet Yıldırım Sahası’nda oynana karşılaşmaya her iki ekipte oldukça kontrollü başladı. Ev sahibi ekip oyunun ilk bölümünde orta alanda etkili bir futbol ortaya koydu ve aradığı golü bulmakta gecikmedi. Maçın 32. dakikasında orta alandan aldığı pası iyi değerlendiren Arda düzgün bir vuruşla Eskişehir’i 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra maçta eşitliği sağlamak için mücadele eden Konyaspor, Recep Aydın ve Serhat’la yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Karşılaşmanın ilk yarını Eskişehir’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına yeşil-beyazlı temsilcimiz daha iyi bir başlangıç yaptı. Sağlı sollu ataklarla eşitliği sağlamak için çaba gösteren temsilcimiz, 51. dakikada gole çok yaklaştı ancak Ahmet İçöz’le bu şansını değerlendiremedi. Orta alanda üstünlüğü ele alan yeşil-beyazlılar, Eskişehirspor’un skoru korumak adına gösterdiği direnci kırmanın yollarını aradı. Ancak oyunu sahasında kabul eden ve kontra ataklarla farkı artırmanın hesaplarını yapan ev sahibi ekibin kapalı defansını geçemeyen Konyaspor, aradığı golü bulamadı. Maçın ikinci yarısından gol sesi çıkmadı ve Konyaspor, ilk yarıda kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

SAHA: Necdet Yıldırım
HAKEMLER: Murat Çabuk, Abdülkerim Direk, Sema Yıldırım
ESKİŞEHİRSPOR: Halil, Tarık, Volkan, Haldun, Hüseyin, Alper, Esat (Tacettin), Emrullah, Arda, Ertuğrul, Sefa
KONYASPOR: Fikret, Rifat, Erdem, Ramazan, Oğuz, Eşref (Ömer), Emre (Burak), Feyyaz (Niyazi), Recep Aydın, Ahmet İçöz, Serhat
GOL: Arda (dk.32) (Eskişehirspor)
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri