Genç Kartal, gözünü Hacettepe’ye çevirdi

Profesyonelliğe Aday Futbolcu Liginde 25.hafta karşılaşmaları geride kalırken temsilcimiz Konyaspor, deplasmanda karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.

Bu sonuçla Genç kartallar ligdeki 5 beraberliğini alırken puanını 29’a çıkarttı. İBB ise 15 puanla 17.sırada kaldı. Ligin şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ve Antalyaspor, deplasmanda maçlarını kazandılar. Fenerbahçe, Bursaspor’u 1-0, Antalyaspor da Hacettepespor’u 4-1 mağlup etti. Gaziantepspor’u deplasmanda 2-0’lık skorla geçen Trabzonspor, puanını 50’ye çıkararak şampiyonluk şansını kalan 9 haftaya taşımayı başardı. Galatasaray evinde Eskişehirspor’a 2-1 yenilerek, rakiplerinin maç kazandığı haftada önemli bir 3 puanı yitirdi. Kocaelispor, Ankaraspor’u 2-1 yenerken, Kayserispor ile Ankaragücü 2-2 berabere kaldı. Sivasspor, evinde Beşiktaş’ı 3-2 ile geçerken, Gençlerbirliği, Denizlispor’u 2-1 mağlup etti. 28 golün atıldığı geçtiğimiz haftada maç başına gol ortalaması 3,1 olarak belirlendi. Geçtiğimiz hafta 3 kez ev sahipleri, 4 kez de deplasman takımları haftayı galibiyetle kapattı, 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

EKEN: NET POZİSYONLARI KAÇIRDIK
PAF Antrenörü Salih Eken, İBB maçında birçok pozisyondan yararlanamadıklarını belirterek, galibiyeti kaçırdıklarını söyledi. “Bulduğumuz pozisyonları gole çevirebilseydik ilk yarıyı 3-0 önde bitirirdik” diyen tecrübeli çalıştırıcı şunları söyledi: Bizim için iyi bir karşılaşmaydı ama sonuçtan memnun değiliz. Birçok pozisyon yakaladık, son vuruşlarda beceriksizdik. Bir de 88.dakikada penaltıdan yararlanamayınca galibiyeti kaçırdık. Eken, ligde sona yaklaştıkça oyuncuların performansının düştüğünü bu nedenle Recep Aydın dışında şu an için A takıma oyuncu vermeyeceklerini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı 4 haftadır kazanamadıklarını, Hacettepe’yi mağlup ederek, takım olarak tekrar havaya girmek istediklerini sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri