Genç kadın, 15 yıl sonra siğillerden kurtuldu

Karaman’da yaşayan ve ayak tabanlarında çıkan siğillerle tam 15 yıl boğuşan İmkan Kirtiş, Podomania Ayak Sağlığı Merkezi'nde sağlığına kavuştu.

Ayaklarda oluşan siğillerle ilgili Adana, İskenderun ve Gaziantep'te bulunan merkezlerinde gerekli müdahalelerin yapıldığını ve hastanın da mücadele için kararlılığıyla sorunların çözüldüğünü kaydeden Ekici, "Öncelikle hastanın bu süreci kabullenmesi ve uygulamaları harfiyen yerine getirmesi gerekir. İmkan Kiriş adlı hastamız bu anlamda bizimle uyum içerisinde hareket ederek 1 yıl süren bakım ve kontrollerin ardından siğillerinden kurtuldu" diye konuştu.
Siğillerin mutlaka ayak bakım uzmanlarının kontrolü altında tedavi edilmesi gerektiğini, önemsenmeyen siğillerin sadece o insanın değil, temas halinde bulunduğu diğer insanlara da bulaşarak yayılacağına dikkat çekti.

İnsan yaşamını cehenneme çeviren ve zamanında müdahale edilmediği zaman yaşam boyu ayaklardaki en büyük ızdırap haline gelen siğillerle mücadelenin zor olduğunu ifade eden Podomania Ayak Sağlığı Merkezi uzmanlarından Nazlı Ekici, "Siğil, bulaşıcı bir hastalık olup insandan insana en kolay bulaşan hastalıklardan birisidir. Derinin muhtelif yerlerinde görülebildiği gibi deri üzerinde de hızla yayılır. Ülkemizde ayak tabanında da yoğun olarak gördüğümüz siğiller çoğu zaman nasırla karıştırılmaktadır. Siğilden kurtulmak öyle kısa vadeli olmayıp, bakımı ve tedavisi uzun bir süreçtir" dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri