Genç güven tazeledi

AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı 6. Olağan Genel Kongresi Kalınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleşti. Kongrede Mevcut Başkan Mehmet Genç tekrardan Karatay İlçe Başkanlığı’na seçildi.

AK Parti Karatay 6. Olağan Kongresi Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olarak seçime katılan mevcut Başkan Mehmet Genç Genç tekrar başkanlığa seçildi. Atiker De Lux Toplantı ve Düğün Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkanları, Konya milletvekilleri, Ak Parti il ve ilçe yönetimi ve üyeleriyle partililer katıldı. Kongrede faaliyet raporlarının ardından konuşmalara geçildi.

TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE KONYA’DA BÜYÜYOR

Kongrede konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yılda ortalama 1,5 milyarlık yatırım yapıldığını belirterek, “Konya artık eski Konya değil. Türkiye büyüdükçe Konya’da büyüyor. Yatırımlarımız hiç durmadan devam ediyor. 45 kilometrelik metroyu da Konya’ya kazandıracağız. Ben de bunun arkasında olacağım’ dedi. Elvan, AK Parti'nin kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bu yana, ülkeyi büyütmeye, kalkındırmaya devam ettiklerini belirterek, engellerle karşılaşmalarına rağmen milletin desteğiyle tüm badireleri aştıklarını dile getirdi. Bakan Elvan,  Konya'nın birlikte yaşamanın model kenti olduğunu ve Hazreti Mevlana'nın felsefesinin hayata geçtiğini belirterek, "Konya’da başkent ruhu ve 81 milyon milletin, özü var. Kader ve gönül birliğimizin, birlikte Türkiye oluşumuzun ruhu var. Burada sadece Karatay'ın, Konya'nın değil Kudüs'ün de nabzı burada atıyor. Bu hassasiyeti taşıyanlara şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

İSRAİL’E İLK TEPKİ ERDOĞAN’DAN GELDİ

Bakan Elvan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail’in başkent olarak tanıma kararına ilk tepkiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini belirterek, "Müslüman olup da ‘Acaba ABD bize bir şey mi söyler’ diye korkup çekinen, korkak, ürkek ülkelerden ses çıkmadı. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye, Filistin'dir, Kudüs'tür, Arakan'dır. Her zaman mağdurun, mazlumun ve güçsüzün yanında olacağız ve olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Elvan, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, ilçe başkanı başta olmak üzere parti çatısı altında bugüne kadar görev yapanlara ve bundan sonra görev alacaklara başarılar diledi.

GEÇMİŞTEN GELEN BİR TECRÜBEMİZ VAR

Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, geçmişten gelen tecrübeleri olduğunu ve 2019 seçimlerine çok daha güçlü bir şekilde gireceklerini belirterek, “Geçmişten gelen bir tecrübemiz var ve biz bu tecrübelerimizle önümüzdeki iki yıl boyunca emlimizden geleni yapacağız. 2019 seçimlerine hazırlandığımız bu kongrelerle seçim hazırlıklarına iç bütünlüğünü sağlamış, dokunmadık hiç kimseyi bırakmayan bir teşkilat yapısıyla yürüyüşümüze başladık” ifadelerini kullandı. Karatay ilçe teşkilatını ve İlçe Başkanı Mehmet Genç’i tebrik eden Angı, “Millete hizmet için 2001 yılında yola çıkan, aradan geçen 16 yılda hayallerin ötesinde hizmetler gerçekleştiren ve bu tecrübeyle de bugün kutlu yürüyüşe devam adına 6. kongremizi yapan Karatay’ımızı tebrik ediyorum” dedi. 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kongrede tekrar Karatay İlçe Başkanlığı’na seçilen Mehmet Genç de yaptığı konuşmada, Karatay olarak bu güne kadar üzerine düşeni yaptıklarını kaydetti. Karatay’ın yük olan değil yük alan bir ilçe olduğunu belirten Genç, “Girdiğimiz tüm seçimlerde desteğiniz esirgemeyen tüm yönetim ve teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyordum” dedi.  Seçim çalışmaları dışında da kapılarını sürekle açık tuttuklarını aktaran Genç, ayrıştıran değil birleştiren olduklarının altının çizdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de yaptığı konuşmada, Mehmet Genç’i tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Hançerli, Karatay Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, yatırım ve çalışmaların devam edeceğini aktardı. Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, Mehmet Genç’e Ak Parti Karatay İlçe Başkanlığı’nda başarılar diledi. Altunyaldız, teşkilatın her bir ferdiyle Türkiye’nin kaderinin omurgası olduklarını ve güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

İLÇE YÖNETİM LİSTESİ

 Ak Parti Karatay İlçe yönetiminde ise şu isimler yer alıyor; “Asıl üyeler; Mehmet Genç, Ahmet Erıkoğlu, Akif Demirci, Ali Karakaya, Ali Yeşilyurt, Büşra Maden, Alper Maraşlıoğlu, Günay Baştürk, Halil Gürüler, Hülya Işık, Hüseyin Kılıç, İbrahim Baykal, Mehmet Ali Kalay, Mehmet Çağlak, Mehmet Nasuh Gördağ, Muhittin Şener, Murat Özlü, Mustafa Bıçak, Oktay Kestin, Serhan Oğuz, Sevda Dağlı, Seyit Küçüksarvan, Uğur Şakraker, Yusuf Koyuncu, Zekeriyya Avcı. Yedek üyeler ise;  Faruk Küçükkömürler, Ali Dilek, Mustafa Ulukan,  Betül Gün, Talha Musa Onur, Kerim Altınkaya, Adnan Kabakulak, Mehmet Bal, Ali Edil, Ahmet Işılak, Burak Barutçu, Arif Altunbaş, Selçuk Gündüz.”

ALİ İBİLEME

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri