Genç Girişimcilere Sertifikaları Verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm' sloganıyla başlayan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan 35 gence sertifikaları törenle verildi.2 grupta toplam 60 gence uygulanan eğitim sonucunda...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm' sloganıyla başlayan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan 35 gence sertifikaları törenle verildi.

2 grupta toplam 60 gence uygulanan eğitim sonucunda sertifikayı almaya hak kazanan genç girişimciler için Değirmenaltı Gençlik Merkezi'nde sertifika takdim töreni düzenlendi. Törene, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete ve KOSGEB İl Müdürü Özay Cebeci katıldı.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, şunları ifade etti. “Gençlerin girişimcilik hayalleri gerçekleştirmek ve girişimci ruhlarını ön plana çıkarmak adına böyle bir proje uygulandı. 2 gruptan oluşan 30’ar gencimize KOSGEB tarafından gençlerimize girişimcilik eğitimleri verildi. Eğitimlerle birlikte gençlerimizdeki potansiyelleri ortaya çıkararak gençlerimizin gelecekte iyi bir girişimci iyi bir müteşebbis olarak iş hayatında yer almalarını sağlamaktır. Ülkemizdeki her gencin kendi potansiyeli çerçevelerince iş imkânlarına kavuşabileceğini düşünüyoruz. Bu anlamla bu eğitimle ve beraberinde bu sertifika ile kendilerindeki enerjiyi ortaya çıkaracaklarına inanıyoruz. KOSGEB müdürümüz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve sertifikayı alan gençlerimize de geleceklerinde başarılar diliyorum.”

Yeni işletmelerin tohumlarını ekonomi anlamında serpiyoruz diye konuşan KOSGEB İl Müdürü Özay Cebeci, sözlerine şöyle devam etti. “KOSGEB olarak 2010 yılından bu yana girişimcilere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi veriyoruz. Eğitim sonunda girişimcilik sertifikasını kazanmaya hak kazananlara toplam 100 bin lira destek veriliyor. Bu 100 bin liranın 30 bini geri ödemesiz hibe şeklinde olurken 70 bini ise faizsiz 2 yıl sonra geri ödemeli kredi imkânı sağlıyoruz. Bugün burada bulunan gençlerimiz Gençlik Merkezimizde girişimcilik eğitimlerini alarak sertifikayı almaya hak kazandılar. Aslında biz bugün burada yeni işletmelerin tohumlarını ekonomi anlamında serpmiş olduk.”

Girişimcilik eğitimine katılan gençlik merkezi üyesi Merve Öztürk, "Gençlik Spor Bakanlığı'nın biz gençlere tanıdığı imkânlardan biri olan girişimcilik eğitimine katıldığım için çok mutluyum. Şuanda öğrenciyim ancak hayalimde olan işime kavuşmam için ilk adımı atmama fırsat tanıyan Gençlik Merkezine, KOSGEB’e çok teşekkür ederim." dedi.

Girişimcilik eğitimini başarıyla bitiren genç girişimcilere sertifikalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete ve KOSGEB İl Müdürü Özay Cebeci takdim etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri