Genç Girişimciler Atso’da Toplandı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, Türkiye'nin kalkınmasının yolunun yenilikçi ve inovasyona açık, girişimci bir orta sınıf oluşturmasından geçtiğini söyledi. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Antalya...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, Türkiye'nin kalkınmasının yolunun yenilikçi ve inovasyona açık, girişimci bir orta sınıf oluşturmasından geçtiğini söyledi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı, ATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının ev sahipliğini yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, girişimciliğin Türkiye’yi ileriye taşıyacağını söyledi. Türkiye’nin zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen sığ bir ticaret, teknoloji ve finansal derinliği olduğunu dile getiren Bahar, “Bu sığlık işimizin ne kadar zor olduğunu bize her daim göstermektedir." dedi. Konuşmasına girişimciliğe adım atacaklara tavsiyelerde bulunarak devam eden Bahar, "Çalışma hayatında yeni bir sektör düşünüyorsanız mutlaka global olmasına özen göstermelisiniz. Yenilikçi ve inovasyona açık olmalısınız." çağrısı yaptı.

Türkiye’nin kronik cari açık problemi olduğuna değinen Bahar, bir kasa domates ile bir adet diş macununun fiyatının eşit olduğuna dikkat çekerek, bu dengesizliğin olumsuz sonuçlarından bahsetti. Girişimci bir orta sınıf oluşturulmasının Türkiye’nin geleceğine yön verebileceğini ve ekonominin canlanması için şart olduğunu belirten Bahar, "Doğu Bloğu ülkeleri eğitimsizlikten değil, girişimci orta sınıf yokluğundan batmıştır. Japonya ve Almanya gibi ülkeler 20’inci yüzyılın başında oluşturduğu girişimci orta sınıfıyla tüm olumsuzluklara rağmen kısa zamanda ekonomik lider ülke haline gelmişlerdir." diye konuştu.

TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez de kurul olarak yapmış oldukları faaliyetlerden söz etti. Konuşmaların ardından toplantıya davetli olarak katılan Aska Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, tecrübelerini genç girişimcilere aktardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri