Genç ASRİAD ikramlarda bulundu

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Konya Şubesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Genç ASRİADKonya Şubesi Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mevlana Meydanı’ndavatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Genç ASRİAD ikramlarda bulundu
Törenler için Konya’da bulunan misafirler, Konya’yı çok beğendiklerini belirterek Genç ASRİAD Konya Şubesine ikramları için teşekkür etti. Düzenlenen program ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç ASRİAD Konya Şube Başkanı Fuat Çatal, “ Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri için dünyanın ve ülkemizin dört bir tarafından Mevlana’nın diyarı Konya’mıza gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.

Genç ASRİAD Konya Şubesi olarak Konya’mıza gelen misafirlerimize Konya’nın misafirperverliğini göstermek adına çeşitli ikramlarda bulunduk. Etkinliğimize katkı sunan ve destek veren üyelerimize teşekkür ediyorum. Hz. Mevlana’nın yüzyıllar boyunca tüm dünyada yüzlerce araştırmaya konu olan hayatı, sayısız dile çevrilmiş eserleri ve öğretileri günümüzde halen tüm insanlığa ışık tutmaktadır. ‘Gel ne olursan ol yine gel. Yüz kere eğer tövbeni kırsan yine gel’ dizeleriyle, insanları dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden birlik olmaya, kardeş olmaya, barışa ve hoşgörüye çağıran Hz. Mevlana, 13. yüzyılda yaşamış olmasına rağmen eserleri ve düşünceleri çağları aşmış, merhameti ve koşulsuz insan sevgisiyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlerdeki insanları da kendine hayran bırakmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle İslam alimi, filozof ve bilge kişi olan Mevlana Celalettin Rumi’yi 749’inci vuslat yıldönümünde saygı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri