Gelişmenin lokomotifi    

Selçuk Üniversitesi, ATScience Akademik Yayın Grubu ve ulusal ve uluslar arası çok sayıda üniversitenin işbirliğiyle gerçekleştirilen 3. Uluslararası İleri Teknoloji ve Bilimler Konferansı’nın açılışı gerçekleştirildi

 

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki açılışa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Veli Tekelioğlu, yerli ve yabancı bilim adamları katıldı. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Organizasyon Komitesi Başkanı ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sarıtaş, “Konferansımız sitesine toplam 700 bildiri yüklenmiş ve bunlardan 21 tanesi yurt dışı, 395’i yurtiçinde olmak üzere 416 bildiri sunulmak üzere kabul edilmiştir. 107 yerli ve yabancı üniversitenin katılım sağladığı konferansımız 3 gün boyunca bildiri sunumlarıyla devam edecek” dedi. Bilimsel çalışmaları devam ettireceklerinin altını çizen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu da, “Bu etkinliklerimizi,  bilimsel çalışmalarımızı devam ettirerek bütün bu üstümüzdeki kötü etkileri atacağız. Hep birlikte güzel şeyler yapacağız. Organizasyon ekibi, uzun bir çalışma gerçekleştirdi. Ramazanda sabahlara kadar çalıştılar. Emek veren arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Bu özverili çalışmaların savunma sanayisi gibi ülkenin geleceğini etkileyecek bir çalışmaya doğru yönelmesini diliyorum” diye konuştu.

HIZLI HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ

Açılışta söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, üniversitelerin milletler ve devletler için önemini vurgulayarak, “Üniversiteler gelişmenin ve ilerlemenin lokomotifleridir. Üniversitelerde ülkenin ihtiyacı olan bilgili insanlar yetiştirilir. Üniversitelerde bilim ve bilgi üretilir. Bu da ürüne dönüştürülür. Bizim asli vazifemiz budur. Üniversitelerin başka bir işle uğraşmaması gerekiyor. Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Devletimizin bize verdiği kaynağın karşılığında milletimiz hizmet beklemektedir. Geleceğe güçlü planlarla kararlı bir şekilde hızla hareket etmek zorundayız. Bu organizasyonda sunulacak bildirilerin önemli alanlara hizmet edeceğine inanıyorum. Bizler üretmek zorundayız. Bu çerçevede yapılacak tüm çalışmalara sonuna kadar destek vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür eder, konferansın başarılı geçmesini temenni ederim.” diye konuştu.

Konferansın açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. Başkanlığını Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Bay’ın yaptığı açılış oturumunda İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Köksal, ‘Zamanla Gelişen Liner Sistemlerin Değişilebilirlik Özelliği’ konusunda, Heriot-Watt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lilia Georgieva ise ‘Bilgi Güvenliği ve Bilgisayar Güvenliği’ konusunda bildiriler sundular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri