Gelişen teknolojiyle firmalar kolayca büyüyor

Gelişen teknolojiyle firmalar kolayca büyüyor

Teknolojinin gelişmesiyle artık bilgisayarlar hemen hemen her eve girmiş durumda. Öyle ki girmese bile cep telefonları ve tablet bilgisayarlar üzerinden internet kullanılıyor. Yediden yetmişe herkesin yer aldığı bu büyük internet ağında, firmalar müşterilerini kolayca bulabilir.   Ücretsiz mail kullanmak için açtığımız bir gmail adresi ile google, yaptığımız kelime aramalarından tutun, adımız, adresimiz, sevdiğimiz şeyler, gittiğimiz yerler ve hatta konumumuzu biliyor. Bu sayede internet üzerinden reklam hizmetlerinde müşterileri elinle koymuş gibi bulmak mümkün. Büyümek isteyen her firma web sitesi açarak bu işe başlıyor.

Birbirinden farklı sunan hazirwebsitem.net sitesinde google arama optimizasyonlu, mobil uyumlu web siteleri bulunuyor. Firmalar kendi adlarına bir site açarak, firma bilgileri, adres ve iletişim bilgilerini yazarak, yeni müşteriler edinebiliyor, var olan müşterilerini koruyabiliyor.   Dijital çağın başlamasıyla artık birçok matbaa kültürü, reklamcılığı azalmış durumda. Broşür bastırıp ev ev, kapı kapı gezme işi artık çokta işe yaramayan bir pazarlama yöntemi. Şöyle düşünelim ; broşür dağıtırken karşımızdaki kişilerin ürünümüz, hizmetimiz hakkında bilgi sahibi olup olmadığını, ilgilenip ilgilenmeyeceğini asla öğrenemeyiz, bilemeyiz. İnternet üzerinden örneğin ; otomotiv sektörüne ilgi duyan, ya da topuklu ayakkabı arayan kitleyi bulmak, erişmek oldukça kolay ve hızlıdır.   İnternetin ticarette en büyük avantajı da tam budur. Ticaret sürecini olduğundan kat kat daha fazla hızlandırmaktadır. Hem müşteri, alacağı ürün ve hizmete kolayca ulaşıyor, hem de firma veya satıcı, ilgili müşterisine kolayca ulaşıyor. Şehirler arası ticaret, ülkeler arası ticaret bu sayede katlanarak gelişiyor.  

Yine bir örnek verecek olursak Afyon'da bir şeftali üreticisi, kendisi için oluşturduğu ile sitesini tanıtıp, hiçbir pazarlama elemanını şehir veya ülke dışına göndermeden, fiziksel olarak şehirden bile çıkmadan dış bölgelere satış yapabiliyor. Günümüzde artık bu ihracat seviyesini bulmuş durumda.   İnternetin bir müşteri havuzu haline gelmesini sağlayan diğer bir unsur da cep telefonlarının artık günlük hayatımızın bir parçası olması. Yapılan araştırmalara göre akıllı telefon dediğimiz internet vb. özellikleri olan telefonların kullanımı %70'e dayanmış durumda. Hatta şuan bu haberimizi cep telefonunda okuyan sayısız takipçimiz vardır.   Web sitesi açarken, mobil uyumlu olmasına dikkat edilmeli.

Bu sebeple sitesinde örnek olarak sunulan tüm web siteleri mobil uyumlu olarak hazırlanmış. Artık bir sitenin google aramalarından çıkmasında, sitenin mobil uyumlu olup olmadığı da büyük önem taşıyor. Siz de çok ekonomik fiyatlara bir web sitesi yaptırarak işlerinizi büyütmeye başlayabilirsiniz. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak, firmaları daha iyi yerlere ulaştıracaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri