Gelinlik Sektörü Rotayı İhracata Çevirdi

Avrupa’nın en büyüğü kabul edilen IF Wedding Fashion İzmir–Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı çerçevesinde alım heyeti programı düzenlendi.

Avrupa’nın en büyüğü kabul edilen IF Wedding Fashion İzmir–Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı çerçevesinde alım heyeti programı düzenlendi. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) tarafından yapılan organizasyonda sektör temsilcileri Azerbaycan, Belçika, İsrail ve Özbekistan’dan gelen önemli ithalatçılarla görüştü.

EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, geçen yıllarda yoğun olarak Azerbaycan, Rusya, Ürdün, Tunus, Fas, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’den alıcıları ağırladıklarını söyledi. Türk gelinlik sektörünün, bu alım heyetleri sayesinde ihracatta ciddi sıçrama gösterdiğini aktaran Kızılgüneşler, şunları kaydetti: “Bu yılki organizasyona Azerbaycan, Belçika, İsrail ve Özbekistan’dan altı alıcı firma katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından bu fuara gelen gelinlik, abiye, damatlık üretimi ve ihracatı yapan firmalar, alıcı firmalarla 200’ün üzerinde ikili görüşme yapma ve kendilerini tanıtma fırsatı yakaladı. Önümüzdeki dönemde bu görüşmelerin sonuçlarını alacağımıza, gelinlik, abiye ve damatlık ihracatının artacağına inanıyorum.”

Alım heyeti organizasyonunun, alıcılarla ihracatçılar arasındaki ilk temasın sağlanması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kızılgüneşler, “Yakın zamana kadar yurtiçi üretime odaklanan gelinlik sektörü, IF Wedding Fuarı gibi öncü girişimlerle ihracat kapılarını zorlamaya başladı. Yaptığımız alım heyeti organizasyonu, gelinlik ve damatlık ihracatının önünü açarak alıcılarla ihracatçılarımızın ilk teması sağlıyor. Amacımız, gelinlik ve damatlık üretiminde lider konumda olan İzmir’in, ihracatta da lider konuma gelmesini sağlamaktır.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri