Geleneksel Türk okçuları, Dünya Göçebe Oyunları'nda büyük ilgi gördü

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, Kazakistan'da gerçekleştirilen 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda büyük ilgi gördüklerini söyledi.

Oyunların düzenlendiği başkent Astana'da AA muhabirine açıklamada bulunan Toksöz, "Geleneksel Türk okçuları, Dünya Göçebe Oyunları'nda büyük ilgi gördü. Katılımcılar okçularımızla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi." dedi.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Varlığı listesinde yer alan geleneksel Türk okçuluğu müsabakalarının Kazakistan'da ilgiyle takip edildiğini belirten Toksöz, "Geleneksel okçuluk mücadelesi veren sporcular, yarışlarda Türk motifleri ve geleneklerini yansıtan kıyafetler giyerek Türkiye'nin de tanıtımına katkıda bulundu. Sadece ok atmak değil Türk gelenekleri ve motifleriyle tasarladığımız kıyafetleri dünyaya tanıtmayı ve kültür elçiliği yapmayı da hedefliyoruz." diye konuştu.

Kazakistan'da Türk okçuluğunu tanıttıklarını belirten Toksöz, "Dünyada kabul görmüş Türk okçuluğunu burada bulunan ülkelere tanıtmak ve Türk okçuluğunun uluslararası arenada söz sahibi olduğunu göstermenin memnuniyetini yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"10 sporcumuzla ülkemizi temsil ediyoruz"
Cengiz Toksöz, 5. Dünya Göçebe Oyunları'na 10 sporcuyla katıldıklarını belirterek, "Geleneksel oyunların olimpiyatları olarak değerlendirilen Dünya Göçebe Oyunları'nda Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu, uluslararası çapta güzel bir mücadele verdi. Türkiye'deki elemeler sonrasında burada mücadele etmeye hak kazanan 10 sporcumuzla ülkemizi temsil ediyoruz." şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri