Geleneksel Türk Giyim Ve El Sanatları Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'ne Emanet

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, geleneksel Türk giyim ve el sanatları alanlarında yaptığı araştırma, geliştirme, arşivleme ve üretim çalışmaları ile el sanatlarını geliştiriyor.Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, ilçe birim müdürleri...

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, geleneksel Türk giyim ve el sanatları alanlarında yaptığı araştırma, geliştirme, arşivleme ve üretim çalışmaları ile el sanatlarını geliştiriyor.

Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, ilçe birim müdürleri ile birlikte Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Enstitü Müdürü Münevver Yaman’ın karşılayıp bilgilendirmede bulunduğu Kaymakam Türker, enstitüde Türk giyim ve el sanatları konusunda gerçekleştirilen çalışmaları inceledi.

TÜRKİYE’DE 15 OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ BULUNUYOR

Necatibey Kız Meslek Lisesi bünyesinde 1996 yılında açılan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, 2007 yılından itibaren bağımsız olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü yeni binasında faaliyetini sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı toplam 15 olgunlaşma enstitüsü bulunuyor. Bu enstitülerden biri olan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, geleneksel Türk giyim ve el sanatları alanlarında araştırma, geliştirme, değerlendirme, arşivleme ve üretim çalışmaları yapıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri