Geleneksel Konya Kermesi açıldı

Konevi Eğitime Hizmet Derneği'nin “Geleneksel Konya Kermesi”nin 14.sü Yakutlu (Topraklık) Talebe Yurdu bahçesinde yapılan dualarla açıldı

Konevi Eğitime Hizmet Derneği'nin “Geleneksel Konya Kermesi”nin 14.sü Yakutlu (Topraklık) Talebe Yurdu bahçesinde yapılan dualarla açıldı. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter takımının verdiği konser ile başlayan tören, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından protokol konuşmaları ile devam etti.İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptığı konuşmada büyük şehirlerde dar gelirlilere ev sahipliği yapan bu tür kurumları tebrik ettiğini belirterek, “Cenab-ı Hakk Kur'an'da vermek üzerinde durur. Verin, infak edin der. Alın diye bir emir yoktur. Ayette 'Onlar Allah yolunda infak ederler' buyruluyor. Ne mutlu Allah yolunda harcayıp infak edenlere” dedi. Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise yaptığı konuşmada bir milleti bir arada tutan gücün maddi ve manevi harç olduğunu ifade ederek, “Manevi harç için bu tür hizmetler yapılmalıdır. Özellikle gençlerimizin manevi kalkınması için bu tür hizmetler önemlidir. Çünkü gençliğe yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” diye konuştu.

KERMESLER BEREKETE VESİLE OLUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de kermesin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek şöyle konuştu: “Konevi Eğitime Hizmet Derneği'nin kermeslerine her yıl katılmaya gayret ettim. Elde edilen gelirlerin şehrin eğitimine harcandığına şahit oldum. Kermese herkes evinden bir şey hazırlayarak geliyor.Herkes destek yarışına giriyor. İnsanlar bu destekleri tamamen iyi niyetlerle, hayır amacıyla yapıyor. Bu kermeslere verilen destekle, alınan her bir ürünle ortaya bir bereket çıkıyor. Bu kermesin güzel bir özelliği de ferah ve sağlıklı koşullarda hazırlanmış olması. Bu kurslarda yetişen çocuklarımız 2 kanatlı olarak yetişiyor. Maddi ilimlerle bilgilenmenin yanı sıra manevi ilimlerle de kendilerini yetiştirerek, kamil insan olma yolculuğunu öğreniyorlar.”

İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar da 'Mü'minler infak ederler' ayeti incelendiği zaman infak etmeyenlerle münafıklık arasında bir bağ kurulabileceğini belirterek, “Münafıklardan olmamak için infak etmeliyiz. İnfak bir dönemde yapılmaz, hayatın tümünü kapsar. Şimdi hamd olsun Müslümanların maddi imkanları var fakat, bu imkanları maalesef düzenli kullanamıyoruz”dedi.

Daha sonra kurslarda yetişen çocukların hazırladığı tiyatro gösterisine geçildi. Minikler daha sonra şiirler ve bazı ayetleri okuyarak dua ettiler. İl Müftüsü Ali Akpınar'ın yaptığı duanın ardından açılış kurdelası kesildi. Açılışta bir de koç kurban edildi. Kermeste ev yapımı ürünlerin, ve yemek çeşitlerinin fazlalığı dikkat çekti. Protokol üyeleri kermes alanını gezerek ev yapımı yemeklerin tadına baktılar. 12 Haziran perşembe gününe kadar sürecek kermes, 10-22 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri