Gelecek organik tarımda

Meram Ziraat Odası tarafından yapılan ve geleneksel hale getirilen Organik Ürünler Hasat Şenliğinde konuşan Vali Yardımcısı Erol Özkan, tarımda geleceğin organik ürünlerde olduğunu söyledi
Meram’da geleneksel hale getirilen Organik Ürünler Hasat Şenliğinin üçüncüsü ve Hatunsaray Organik Ürün İşleme Tesisi’nin açılışı birlikte gerçekleştirildi.
Konya'nın merkez Meram İlçesinde geleneksel hale getirilen Organik Ürünler Hasat Şenliğinin üçüncüsü, Hatunsaray Organik Ürün İşleme Tesisi'nin açılışıyla birlikte gerçekleştirildi. Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan, törende yaptığı konuşmada, dünyanın hızla gelişip değiştiğini, Türkiye'nin de bu değişime ayak uydurduğunu söyledi. Organik tarım ile ilgili gelişmelerin Türkiye'de dünya ile aynı anda başladığını dile getiren Özkan, ''Köylümüz verim konusunda tereddüt içindeydi. Ancak şimdi dekar başına yüksek verim alınabilmesiyle ilgili çalışmalar yürütülüyor. Gelecek organik tarımda. Konya'da 3-5 köyde başlayan çalışma ovanın tamamına yayılacak. Dünyaya organik tarım ürünlerinden ihraç edeceğiz'' dedi. Alparslan ise organik tarımın yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Hem sertifikalı hem de organik olan patates tohumu ürettiklerini ifade eden Alparslan, ''Önümüzdeki yıl tamamen organik patatesi ihraç etme imkanı bulacağız'' diye konuştu. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, organik ürünlere verdikleri desteklerle bu projelerde önemli başarı yakaladıklarını söyledi. Vali Yardımcısı Erol Özkan ise Konya’nın organik tarımda da söz sahibi illerden biri olacağını ifade etti. Törenin son bölümünde organik tarıma destek veren isimler plaketle  ödüllendirilirken Organik Ürün İşleme Tesisi dualarla hizmete açıldı. Konuşmaların ardından Hatunsaray Organik Ürün İşleme Tesisi'nin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
MERHABA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri