Geleceğin Mucitleri Güngören’de

Geleceğe yatırım yapan Güngörenli öğrenciler, Bilim Proje yarışmasında ürettikleri projeleri sergiledi.Güngören Belediyesi’nin 11 yıldır geliştirerek sürdürdüğü Güngören Bilim Kültür Sanat ve Spor Lig...

Geleceğe yatırım yapan Güngörenli öğrenciler, Bilim Proje yarışmasında ürettikleri projeleri sergiledi.

Güngören Belediyesi’nin 11 yıldır geliştirerek sürdürdüğü Güngören Bilim Kültür Sanat ve Spor Ligi Güngörenli öğrencilerin, hem kendilerini geliştirme hem de hünerlerini gösterme fırsatı oluyor. İlçe genelindeki lise ve ortaokulların tümünün katılım sağladığı Lig yarışmacıları, bu kez bilim proje yarışmasında çalışmalarını sergilediler.

Bilim Proje yarışma finalinde, geleceğin bilim insanları ürettiklerini sundu. Kurul üyelerinin oylamasıyla dereceye giren projeler Güneştepe Kültür Merkezi’nde sergilendi. Sosyal sorumluluk ile ilgili projelerin yoğunlukta olduğu yarışta; Ortaokullar arasında, Hatice Ceylan (Mustafa Kemal Ortaokulu) “MHG Devir Daim” projesiyle birinci, Taner Şirin (Mustafa Kemal Ortaokulu) Görme Engelliler için Özel Baston projesiyle ikinci, Yağmur Beyza Kara (Tozkoparan Ortaokulu) Yağmurdan Elektriğe projesi ile üçüncü oldu.

Liseler arasındaki yarışta ise; Esra Zorlu (İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Lisesi) Bahar Mayası projesi ile birinci, Halit Kurt (Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi) Hissediyorum Öyleyse Duyuyorum projesi ile ikinci, Abdulvesih Yuruk (Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi) Engel Tanımayan Engelliler projesi ile üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere Güngören Belediyesi tarafından notebook ve tablet ile ödüllendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri