Geleceğin Lider Adayları 9 Ayrı Kampta 9 Ayrı Temayla Buluştu

Geleceğin liderlerini bir araya getirmeyi amaçlayan ve ikincisi düzenlenen ‘Lider Gençlik Kampları’nda bu yıl bin 500 lider adayı, 9 farklı temada, alanında uzman onlarca isimle bir araya geldi.

Geleceğin liderlerini bir araya getirmeyi amaçlayan ve ikincisi düzenlenen ‘Lider Gençlik Kampları’nda bu yıl bin 500 lider adayı, 9 farklı temada, alanında uzman onlarca isimle bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, üniversite öğrencilerinin kendine güvenen bireyler olmalarını sağlamak ve onları yeni ufuklara taşımak amacıyla bu yıl 9 farklı temada düzenlenen kamplarda 6 gün geçiren gençler ilgi duydukları alanlarda söz sahibi olabilmek için çabaladı. Alanında uzman ve tanınmış eğitimcilerin seminerler verdiği kamplara 18-29 yaş arası bin 500 genç katıldı. Gençler seminerlere katılmanın yanı sıra, tarihi ve turistik mekanları gezdi, çeşitli aktivitelerde bulundu. Seminerler, geziler ve interaktif soru-cevap şeklindeki sohbetler eşliğinde gerçekleştirilen Lider Gençlik Kampları sonunda, gençlere katılım sertifikası verildi.

    ULUSLARARASI İLİŞKİLER

    Siyasi meselelerin merkezinde yapılan kampta, gençler akademisyenlerle fikir alışverişinde bulunarak dünyadaki dengeleri anlamaya çalıştı. Ankara Gölbaşı’nda başlayan Uluslararası İlişkiler Kampı ile gençler, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerine ve Türkiye’nin temel dış politika meselelerine farklı açılardan bakma fırsatı buldu.

    GİRİŞİMCİLİK VE KÜRESEL EKONOMİ

    Kayseri’de yapılan Girişimcilik ve Küresel Ekonomi Kampı ile katılımcılar, girişimcilik ve yenilikçiliğin, bireysel ve toplumsal hayata etkisini sorguladı. Kendi işini kurmak isteyen gençler, küresel dengelerin iş kollarına etkilerini araştırarak çok yönlü sorgulama imkanı buldular. Katılımcılar ayrıca Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarını ziyaret etti.

    EDEBİYAT

    Nice şair ve yazarları edebiyat dünyasına kazandıran Kahramanmaraş’ta yapılan Edebiyat Kampı’na, yazıya gönül vermiş onlarca genç katıldı. Öğrenciler, ruhlarında demlenen tarifsiz acılar ve ümitlerle kalemlerine yön veren, Kahramanmaraş’ın bağrından çıkmış gönül erbabı insanların edebi bilgilerinden istifade etme fırsatı buldu. Gençler, yazma sanatını, uygulayarak öğrenmenin zevkine vardı.

    TARİH

    Sakarya’da düzenlenen Tarih Kampı’nda, öğrenciler Osmanlı Devleti’nin son dönemlerine dair ihtilaflı meseleleri derinlemesine değerlendirdi. Geçmişte yapılan yanlışların gelecekte ne gibi sonuçlar doğuracağını ve bu yanlışları tekrar yapmamak için edinilmesi gereken bilinci uzmanlardan öğrendi.

    İNGİLİZCE

    Gaziantep’te düzenlenen İngilizce Kampı’nda, öğrenciler İngilizceye karşı ön yargılarını aşarak konuşma becerilerini geliştirdi. Kurs formatında öğrenmenin aksine, konuşmaya dayalı bir kamp süresi geçirdiler. ‘Anlıyorum ama konuşamıyorum’ sorunundan kurtulmaya çalıştı.

    OLİMPİYAT RUHU VE BİLİNÇLİ TARAFTAR

    Olimpiyatların Türkiye’de yapılabilmesi için ‘Bilinçli taraftarlık örneği gösterilmesi ve olimpiyat ruhunun canlanması’ amacıyla İstanbul’da düzenlenen ‘Olimpiyat Ruhu ve Bilinçli Taraftar’ temalı kampa katılan gençler; Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularla bir araya geldi. A Milli Basketbol Takımı Ülker Sports Arena’da destekleyerek bilinçli taraftarlık örneği sergilediler. Olimpiyat Stadyumu’nda ise katılımcılar milli sporculardan Bahri Tanrıkulu ile tekvando, Nazmi Avluca ile güreş yapma imkanı buldu.

    HUKUK

    Samsun’da yapılan Hukuk Kampı’nda gençlere demokrasi şuuru ve adalet duygusu konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Hukukçularla bir araya gelen ve görüşlerinden bire bir istifade etme imkanı bulan gençler ayrıca, gündelik yaşamda bilinmesi gereken hukuksal konuları öğrenerek bilinçlendi.

    FELSEFE

    Mevlana diyarı Konya’da yapılan Felsefe Kampı'nda katılımcılara siyasi etik ve toplumsal dinamikler üzerindeki etkileri anlatıldı. Felsefe yapmayı öğrenen gençler geçmişten günümüze felsefik konulara kafa yordular. Yüz yıllardır süregelen sorulara yeni cevaplar aradı.

    ORGANİK YAŞAM

    Aydın’da yapılan Organik Yaşam Kampı ile gençler organik tarımı arazide görüp, güvenilir gıdalar üzerinde bilgi edindi. Hormonlu gıdaları ayırt edebilmeyi ve doğal beslenme çeşitlerini öğrendi. Gençler aynı zamanda doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı da buldu.

    “TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKADAKİ ÖNEMİNİ ANLADIM”

    Uluslararası İlişkiler Kampı Katılımcılarından Çağrı Yalçın, programı şöyle değerlendirdi: "20 yıla aşkın bir süredir Almanya’da yaşıyorum ve elektrik elektronik mühendisliği bölümünden mezunum ve şu an master için hazırlanıyorum. Uluslararası ilişkiler her ne kadar alanım olmasa da Almanya’da yaşayan bir gurbetçi olarak Türkiye’nin dış politikadaki önemini ve ülkemizin uluslararası ilişkilerini bir nebze daha anlamak adına ‘Uluslararası İlişkiler Kampı’na katıldım. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 80 öğrenci ile buluşacağım için mutluydum, zira ilk kez Türkiye’de üniversite örgencileri ile bir arada olma şansını elde etmiştim. Alanlarında uzman olan doçent ve profesörler kamp günlerinde bizlere çeşitli konular hakkında konferanslar verdiler. Verilen konferanslarda uluslararası ilişkilerde temel kavramların neler olduğu tartışıldı, diplomasi kavramı ve gelişimi, Avrupa Birliği ve Türkiye ile olan ilişkileri, Uluslararası Hukuk, BM düzeni, Afrika ve Asya’daki gelişmeler ve ülkemizin temel dış politika meseleleri hakkında birçok bilgi edindik.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri