Geleceğin hukukçularından kurgusal duruşma

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Yargı Hukuku dersi kapsamında, öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sağlayabilmek amacıyla oluşturulan mahkeme salonunda kurgusal duruşma gerçekleştirildi.
Duruşmada akademisyenler ve öğrenciler hakim, savcı, avukat, davalı, davacı ve mübaşir oldu. Boşanma davasının görüldüğü kurgusal duruşmayı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, öğretim üyeleri ve öğrenciler de izledi.
Kurgusal duruşmanın öğrenciler açısından önemine değinen Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, “Öğrencilerimize hukuk eğitimlerinin teorik kısmının yanında uygulama alanında da önemli bir imkan sunuyoruz. Özellikle yargı hukukuna yönelik teorik bilgilerin yanı sıra zaman zaman pratik çalışmalar için de mahkeme salonunda öğrencilerimizin kurguladığı duruşmalar yapıyoruz.  Bunun gibi önemli uygulamalarla öğrencilerimizi meslek hayatına şimdiden alıştırmaya çalışıyoruz” dedi.
Mahkeme salonu standartlarında tefriş edilen salonda cübbeleriyle yer alan öğrenciler, kurgusal duruşmada şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak için mahkemeye başvuran çiftin davasını gördüler. Hakim, duruşmada tarafların delillerini, olayın tanıklarını ve çiftin çocuklarını da dinleyerek eşlerin boşanmasına karar verdi.  Çocuklarının velayetini ise yaşlarının küçük olması nedeniyle annelerine bıraktı. Kurgusal duruşmayı gerçekleştirenleri büyük bir ilgiyle izleyen akademisyen ve öğrenciler, duruşma sonunda arkadaşlarını ayakta alkışladı.
HABER MERKEZİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri