Geleceğin Hidayetleri yetişiyor

Popüler spor branşları arasında yer alan basketbola Konyada minikler yoğun ilgi gösteriyor. Bu sporu yapmak isteyen ve geleceğin Hidayetleri olmak isteyen minikler basketbol kulüplerinin kapısını çal

Popüler spor branşları arasında yer alan basketbola Konya’da minikler yoğun ilgi gösteriyor. Bu sporu yapmak isteyen ve geleceğin Hidayetleri olmak isteyen minikler basketbol kulüplerinin kapısını çalıyor. Basketbol meraklısı minik sporcular okuldan arta kalan zamanlarının antrenmanlar ve lig maçları yaparak değerlendiriyor. Antrenmanlar sırasında bu sporun inceliklerini öğrenen sporcular arkadaşları ile birlikte eğlenceli vakit geçiriyor. Konya İdmanyurdu, Konevi ve Alınterispor Konya’da faaliyet gösteren basketbol kulüplerinden bir kaçı. Bu kulüpler antrenmanlarını Aydoğan Karakaya nezaretinde Mareşal İlköğretim Okulu Spor Salonun da gerçekleştiriyor. Çalışmalarda Karakaya’ya antrenörler Faruk Avcı, Ferhat Büyükkoçak, ve Osman Bardakçı yardımcı oluyor. 

 

Konya’da basketbola ilginin yoğun olduğunu ifade eden antrenör Faruk Avcı kulüp bünyesinde yaklaşık 100 sporcunun bulunduğunu söyledi. Avcı, “ Konya’da basketbola bir ilgi var. Amacımız bu ilgiyi daha da arttırarak Türk basketboluna Konyalı yıldızlar kazandırmak. Haftanın her günü çalışmalarımız oluyor. Konya İdmanyurdu, Konevi ve Alınterispor kulüplerimizde yaklaşık 100 sporcumuz var. Konya’da ki okulları tarayarak bu sporu yapmak isteyen yetenekli sporcuları kulüp bünyesine alıyoruz. Gerekli basketbol bilgilerini eğitimlerini vererek yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri