Geleceğin basketbolcuları, Konya’da buluşuyor

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, Ülkerin desteği ile düzenlenen 7. Ülker Minikler Basketbol Şenliği 24 Haziranda başlıyor.
Türk sporunun gelişiminde öncü ve özendirici çalışmalara imza atan Ülker’in üç yıldır desteklediği şenlik, bu yıl Konya’da yapılacak.  24 – 28 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenliğe 32 ilden 48’i erkek, 16’sı kız olmak üzere toplam 64 takım katılacak. Kazanmanın ya da kaybetmenin olmadığı şenlikte, yurdun dört bir yanından gelen minik basketbolcular 5 gün boyunca spor yapmanın yanı sıra Mevlana Müzesi gezisi, yetenek yarışması, piknik ve beslenme semineri gibi etkinliklerle kaynaşma ve bilgilenme fırsatı bulacak. Şenliğe katılan 1.000’e yakın öğrenciye, şenlik sonrasında madalya ve katılım belgesi de verilecek.
Ülker’in spor yapan, hareket eden, zinde ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunan projelerin içinde yer aldığına dikkat çeken Yıldız Holding Kurumsal İletişim genel Müdürü Zuhal Şeker, “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği ve bizim de desteklediğimiz Basketbol Şenlikleri deçocukların spor yapma alışkanlığı kazanması açısından önemli bir etkinlik” dedi. Zuhal Şeker, “Bu organizasyonlarda her yıl yaklaşık bin çocuğa sadece spor yapmayı değil, doğru beslenmeyi, centilmenliği ve eğlenceyi de bir arada vermeye özen gösteriyoruz. Çünkü bugün bu bilinçle yetişen yarının büyükleri gelecekte daha duyarlı bireyler olacak. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklarımız paylaşmayı ve dostluk kurmayı da öğreniyor. Amacımız, sporu hayatlarının bir parçası haline getiren sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde farklı organizasyonlar altında devam edecek” Şeklinde konuştu
Ülker’in basketbolla tanışıklığının 1975 yılına dayandığını hatırlatan Zuhal Şeker, “Türkiye’de spora en büyük desteği veren Ülker, bu alana sadece maddi kaynak sağlamakla kalmıyor, birikimlerini, değerlerini ve tecrübelerini de aktarıyor” dedi. Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı ise “Artık bir gelenek haline gelen Ülker Minikler Basketbol Şenliği’nde çocuklarımız basketbolun güzelliklerinin yanı sıra sportif rekabeti, sportmenlik ruhunu, dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik duygularını da doyasıya yaşayarak öğreniyor. Ülker’in sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz Ülker Minikler Basketbol Şenliği bundan sonraki yıllarda da çocuklarımızın basketbolla tanışması ve sevmesi için en önemli organizasyonlardan biri olacaktır” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri