Geleceğimize ışık tutuyor

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,"Bilimsel faaliyetler sonuca ulaştıkça bizleri mutlu ediyor. Bilimsel faaliyetlerin sonuçları geleceğimize ışık tutuyor ve geleceğimizin aydınlık olmasını sağlıyor” dedi

Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda "İslam Medeniyetini Kuran Düşünürler" adlı sempozyum düzenlendi. "İslam Medeniyetini Kuran Düşünürler" adlı sempozyuma Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü (NEÜ) Prof. Dr. Muzaffer Şeker, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve birçok davetli katıldı. Sempozyum Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile başladı.

FAALİYETLERİ ARTIRDIK

Sempozyumun açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,"Eski bakanımız Mehmet Aydın'ı ve sempozyuma katılan çok kıymetli hocalarımızı Konya'da görmek mutluluk verici. Son yıllarda hep birlikte Konya'da kültürel, sanatsal faaliyetleri artırdık. Bu gelişmelerle birlikte Konya'da okuyan öğrenci sayısında büyük bir artış söz konusu. Sempozyuma gelmeden önce ne konuşacağımı düşündüm. Medeniyet nedir? diye kendime soru yönelttim. Medeniyet şehrin imar edilmesidir. Şehrin imar edilmesi tek başına bir anlam ifade etmiyor. İmar edilen şehirde sosyal ve kültürel aktivitelerle halk mutlu edilmeli" dedi.

ÜLKEMİZ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,"Bilimsel faaliyetler sonuca ulaştıkça bizleri mutlu ediyor. Bilimsel faaliyetlerin sonuçları geleceğimize ışık tutuyor ve geleceğimizin aydınlık olmasını sağlıyor. Muhafazakar Düşünce Dergisi'nin amacı düşüncelerini yazıya geçirmek ve bunu okutmak. Bunu çok iyi başarıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Muhafazakar Düşünce Derneği Editörü Serhat Buhari Baytekin, şunları söyledi: "Hz. Mevlana'nın isminin verildiği bu salonda bulunmak gurur verici. Toplantımız aslında 15 Mayıs'ta olacaktı. Ama seçimlerden dolayı bugüne kadar erteledik ve bugün toplantımızı gerçekleştirme gereği duyduk. Ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Gezi olayları, gerçekleşen davalar ve terör olayları bizleri derinden etkiledi. Ülkemiz ve geçmiş medeniyetimiz her zaman böyle zorlu süreçlerde başarıya ulaştı. Bu zorlu süreci de başarılı bir şekilde atlatacağımızı düşünüyorum. Ahmet Yesevi, Mevlana, İbn-i Sina'nın verdiği ilhamlarla başarıya ulaşacağız.”

Akyürek'in konuşmasından sonra NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e ve Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek'e katılımlarından dolayı Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından plaket takdim edildi.

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri