Gel bakalım Rize

Bank Asya 1. Ligde 26. hafta maçında Çaykur Rizesporu konuk edecek olan Konyasporda gözler 3 puandan başka bir şey görmüyor.

Konyaspor, ligde ilk altı umutlarını sürdüren Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Atatürk stadındaki maç saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmada, Malatya'dan Suat Arslanboğa görev yapacak. Arslanboğa'nın yardımcılıklarını Şenol Ersoy ve Ahmet Şimşek, dördüncü hakem ise, Hacı Mehmet Şimşek.

Ligde son iki maçını kazanarak zirve yarışına ortak olan ve 3. sırada yer alan Kartallar, ilk yarıda deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları rakibini yenerek yola devam etmeyi amaçlıyor.  Konyaspor’da, bu önemli maçına hazırlıkları dün öğle saatlerinde yapılan ter idmanıyla tamamlandı ve oyuncular tesislerde kampa girdi.

Yeşil-beyazlı takımda, hafta içerisinde dinlendirilen ve tedavi gören kaleci Pawelek dışında sakat ve cezalı futbolcu yok. Pawelek’ini de oynamaması içini bir neden olmadığı ve takımdaki yerini alacağı öğrenildi. Ertuğrul’unu da oynamaya hazır olduğu, ancak maç eksiği bulunan bu futbolcu konusunda kesin kararı teknik adamların vereceği bildirildi. Konyaspor bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Pawelek- Tolga, Selim, Erdinç, Abdullah- Serkan, Perez- Gökhan, Recep, Ali Dere- Robak.

Konyaspor’da yönetim, teknik kadro ve futbolcular galibiyette birleşti.. Yönetici ve teknik adamlar taraftarları tribünlere davet ederek destek istediler. Futbolseverler, Konyaspor-Rizespor maçını 1-50 TL arasında değişen ücretlerle izleyebilecekler. Kapalı tribünde bayanlar içinde B bloktan yer ayrıldı.

Konyaspor ile Çaykur Rizespor, bugün 14. maçına çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Rizespor ile bugüne kadar liglerde 13 kez karşı karşıya geldi. Oynanan maçlardan dördünü Konyaspor, ikisini Çaykur Rizespor kazanırken, 7 maç ise berabere sona erdi. Sezonun ilk yarısında Rize'de oynanan karşılaşma 2-2 sona ermişti.

Kartallar, Malatya bölgesi hakemi Suat Arslanboğa ile bu sezon ilk maçına çıkacak. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Rizespor maçında görevlendirilen Suat Arslanboğa 2 sezon aradan sonra Konyaspor’un bir lig maçında görev yapacak. Arslanboğa son olarak 19 Aralık 2009'da Konya'da oynanan ve Konyaspor’un 2-0 galibiyetiyle sona eren Altay Bank Asya 1.Lig maçında düdük çalmıştı.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Temsilcimiz Konyaspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor’un futbol şube sorumlusu Oğuz Aydın, bu karşılaşmayı kazanarak play-off yarışı sürdürmek istediklerini söyledi. Aydın, Konyaspor’un kısıtlı kadrosuna rağmen çok iyi işler yaptığını belirterek, “Rakibimiz gücüne göre nasıl oynayacağını çok iyi bilen bir ekip. Oyunun genelinde gücünü dengeli kullanarak, atacağı bir golle maçı koparmayı düşünüyor. Bu anlamda bir çok maçta da istediğini aldı. Biz de deplasmanda çok iyi oynayan bir ekibiz. Çok zorlu bir mücadele olacak” dedi. Ligde yarışın her geçen hafta zorlaştığını ifade eden Oğuz Aydın, “Rakibimiz ilk 2 içerisine girmek için mücadele ederken, biz de ilk etapta ilk 6 içerisinde kalmak için çalışıyoruz. Puan sıralamasına bakıldığında ilk 6 yarışı çok çekişmeli geçiyor. Konyaspor deplasmanında kazanıp, play-off yarışının içinde kalmak istiyoruz. Kazandığımız takdirde üst sıralara ve rakibimize de yaklaşmış olacağız” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri