Gekas'tan resital!

Süper Lig'de kritik bölgeden uzaklaşmak isteyen temsilcimiz Torku Konyaspor, Bursaspor deplasmanında tecrübeli forveti Gekas'ın golleriyle 2-1 kazandı, önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bursa Atatürk Stadı'nda ev sahibi ekibin cezası nedeniyle yalnızca kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Barış Şimşek'in düdük çaldığı mücadelede sahadan galibiyet ile ayrılan taraf 2-1'lik skor ile Torku Konyaspor oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 66. ve 72. dakikalarda Theofani Gekas'tan gelirken, Bursaspor'un tek sayısı ise 90. dakikada Enes Ünal'dan geldi.

Alınan bu sonucun ardından Bursaspor 34 puanda kalırken, zorlu deplasmandan 3 puan ile ayrılmayı başaran Torku Konyaspor ise puanını 31'e yükseltti. Ligde önümüzdeki hafta Bursaspor, Fenerbahçe deplasmanına konuk olurken Torku Konyaspor ise sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak.

SESSİZLİĞİ GEKAS BOZDU!

Mücadeleye risk almayarak kontollü bir futbol anlayışı ile başlayan her iki ekip, ilk 45 dakika boyunca rakip kalelerde fazla tehlikeli olamadılar ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile gidildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ise Theofani Gekas damgasını vurdu. 66. dakikada sahneye çıkan Yunan golcü, Torku Konyaspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golün yalnızca 6 dakika sonrasında bir kez daha 'ben buradayım' diyen Gekas, 72. dakikada kendisinin ve takımının 2. golünü kaydederek Konyaspor'a rahat bir nefes aldırdı. Bursaspor adına tek golü ise 90. dakikada, mücadelenin 77. dakikasında Fernandao'nun yerine dahil olan genç yıldız Enes Ünal kaydetti.

Deneyimli golcü Gekas'ın sayıları Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında atılan ilk goller olarak dikkat çekerken, Bursaspor ayrıca 8 hafta sonra sahasında mağlubiyet görmüş oldu. Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de son mağlubiyetini 10. haftada Fenerbahçe'ye karşı 3-2'lik skor ile almıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4' İlk tehlikeli atak Konyaspor'dan geldi. Aleksandr Hleb'in pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Djalma Campos için ofsayt bayrağı kalkıyor.

17' Djalma Campos'un pasına ceza sahası dışında sağ çaprazda hareketlenen Theofanis Gekas için ofsayt bayrağı kalkıyor.

22' Theofanis Gekas'ın pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Marc Kibong Mbamba, rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top kaleci Harun Tekin'de kalıyor

24' Sol kanattan Mehmet Uslu yerden ortasını penaltı noktası üzerinde bulunan Theofanis Gekas'a yapıyor. Gekas topu ıskalıyor ve Torku Konyaspor mutlak bir golden oluyor.

27' Bursaspor'un hızlı geliştirmek istediği atağı orta sahada Renato Civelli'ye faul yaparak durduran Erdinç Yavuz sarı kart görüyor.

29' Djalma Campos'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte iyi yükselen Theofanis Gekas'ın kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

34' Ali Turan'ın pasına sağ kanatta hareketlenen Djalma Campos için ofsayt bayrağı kalkıyor.

36' Şener Özbayraklı'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Renato Caja ceza sahası çizgisi üzerinden ortasını yapıyor ancak Torku Konyaspor savunması topu kafayla uzaklaştırıyor.

38' Torku Konyaspor kalesinde tehlike. Sol kanattan Renato Caja'nın kullandığı serbest vuruşta top yerde sekip altıpas çizgisi üzerinde sağ çaprazda bulunan Fernandao'ya geliyor. Fernandao'nun gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

41'Torku Konyaspor defansı dağıldığı anlar. Sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Stanislav Sestak son çizgiye indikten sonra yerden pasını Fernandao'ya veriyor. Fernandao'dan seken topla penaltı noktası üzerinde buluşan Ferhat Kiraz'ın çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

45' İLK YARI TAMAMLANDI

- ikinci yarıya temsilcimiz Torku Konyaspor başladı

48' Sağ çaprazda topla buluşan Stanislav Sestak ceza sahası yayı içerisinden şutunu çekiyor ancak top kaleci Charles Itandje'da kalıyor.

52' Ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Djalma Campos'un yerden çektiği şut kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

56' Bursaspor yarı alanının ilk metrelerinde topla buluşan İbrahim Öztürk, Ali Turan'ın yaptığı faul sonucunda yerde kalıyor.

66' GOOOLL!! Torku Konyaspor, Theofanis Gekas'ın attığı golle Bursaspor deplasmanında 1-0 öne geçiyor. Tomas Borek'in pası ile sağ çaprazda topla buluşan Djalma Campos, ceza sahası içerisine girer girmez pasını altıpas üzerinde bomboş pozisyonda bulunan Theofanis Gekas'a veriyor. Gekas da boş kaleye topu yuvarlıyor. Yunan golcü bu sezon ligdeki 6. golünü kaydediyor.

71' Sağ kanattan hızlı bir şekilde atağa kalkan Şener Özbayraklı, Hasan Kabze'nin arkadan kayarak yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor ve pozisyonun ardından hakem Hasan Kabze'ye sarı kart gösteriyor.

73' GOOOLL!! Torku Konyaspor, Theofanis Gekas'ın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Djalma Campos'un pasıyla sağ kanatta buluşan Aleksandr Hleb, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor. Hleb'in ortası ile ön direkte buluşan Theofanis Gekas'ın kafa vuruşu kaleci Harun Tekin'in müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor.

78' Torku Konyaspor karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Hasan Kabze'nin yerine Ömer Ali Şahiner'i oyuna alarak kullanıyor.

82' Sağ kanattan ceza sahası içerisine hareketlenmek isteyen Fernando Belluschi, Mehmet Uslu'nun kayarak yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor ve pozisyonun devamında Mehmet Uslu sarı kart görüyor.

86' Torku Konyaspor bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Theofanis Gekas'ın yerine Recep Aydın'ı oyuna alarak kullanıyor.

Karılaşmanın normal süresi tamamlandı. 4'üncü hakem 5 dakika uzatma verdi.

90+2' GOOOLL!! Bursaspor, Enes Ünal'ın attığı golle skoru 2-1'e getiriyor. Golden sonra topu vermek istemeyen kaptan Erdinç  ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Karşılaşma Torku Konyaspor'un 2-1 kazandı

Bursaspor 1-2 Torku Konyaspor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri