Geçim sıkıntısı sporu bıraktırıyor

Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, “Geçim sıkıntısı işin içine girdiğinde, pek çok sporcu sporu erken yaşta bırakıp, iş hayatına başlıyor” dedi.

Uysal, yaptığı açıklamada, judonun olimpik bir branş olduğunu ve Dünya Judo Federasyonu’na bağlı 198 ülke olduğunu belirterek, bu sporun dünyada çok popüler olduğunu söyledi. 
Türkiye’de bu sporun iyi tanıtılamamış olmasından ötürü, çeşitli tanıtım çalışmaları başlatacaklarını ifade eden Uysal, amaçlarının judo’yu Türkiye’de, dünyadaki popülerlik seviyesine çıkartmak olduğunu belirtti. Uysal, Türkiye’de judonun alt yapısında genel anlamda bir sıkıntı olmadığını ve şu anda 66 ilde judo yapıldığını belirterek, en az bin sporcunun yetiştirildiğini ifade etti.

Judo’da asıl sorunun üst yapıda olduğunu, büyükler kategorisine geçenlerin geçim sıkıntısı başlayınca, sporu devam ettiremediğini vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:
“Judodan para kazanan sporcularımız var. Güçlü kulüplerimiz de var. Özellikle belediye kulüpleri, sporcularımıza iyi imkanlar veriyorlar. Fakat, geçmiş yıllarda judoyu bırakma yaşı 20’ye kadar düşmüştü. Bizim hedefimiz, 30-35 yaşlarında minderlerde yarışan sporcuların olmasını sağlamak. Geçim sıkıntısı işin içine girdiğinde, pek çok sporcu sporu erken yaşta bırakıp, iş hayatına başlıyor. Bu sene büyükler ligini kurduk. Dört etapta maçlar yapacağız. Bu lig sayesinde, sporcuların transfer imkanları ve bu işi daha uzun süre yapma şansları olacak. Takımlarında judocu bulup çalıştırma ihtiyacı olduğundan dolayı, hemen herkese sahip çıkmak zorunda kalacaklar. Bu sayede sporcuların biraz daha uzun yarıştırmayı ve bu işten onlara para kazandırmayı hedefliyoruz. Ama bu işi meslek haline getirmediğimiz sürece, hedeflediğimiz başarıları yakalamak zor.”
Uysal, velilerinin “Benim çocuğum okusun hakim, doktor, öğretmen olsun” dediğini, ancak herkesin hakim, doktor olma şansının olmadığını vurgulayarak, “Kimisi kaloriferci, kimisi su tesisatçısı, kimisi de başka bir meslek yapacak. Kimisi de bu işi meslek olarak görüp, sporcu olacak. Devlet, şu anda iyi seviyedeki sporcuları, çok iyi koruyor” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri