Gece sessizliğe bürünen kent

Çok sayıda ailenin başka illere gitmesi, kentte kalanların da geceyi çadırda geçirmesi nedeniyle Van şehir merkezi, akşam saatlerinden itibaren büyük bir sessizliğe ve karanlığa bürünüyor
VAN (A.A) - Meydana gelen depremin ardından, çok sayıda ailenin başka illere gitmesi, kentte kalanların da geceyi çadırda geçirmesi nedeniyle Van, akşam saatlerinden itibaren büyük bir sessizliğe bürünüyor.
Van’da 23 Ekim’de meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından evleri hasar gören ya da artçı sarsıntı yüzünden evine giremeyen birçok aile, il dışına gitti. Kentte kalan, ancak evine giremeyen aileler de geceyi çadırda geçiriyor.
Gündüz iş yerlerinin açık olduğu, cadde ve sokaklarda insanların günlük yaşamına devam ettiği Van, akşam saatlerinden itibaren karanlık ve sessiz görünümüyle dikkati çekiyor.
Vatandaşların büyük bölümünün evinde olmaması nedeniyle olası hırsızlık olaylarına karşı il dışından Van’a yaklaşık 1150 polis takviye edildi.
Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece boyunca cadde ve mahallelerle devriye görevi yaparak, evlerin ve çadırlarda kalan vatandaşların güvenliğini sağlıyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri